До команди громадського проекту «Поборемо корупцію разом» неодноразово зверталися львів’яни, обурені роботою працівників Державної автомобільної інспекції. За словами очевидці на вул. Гуцульській даівці знайшли «золоте дно», та вправно заробляють гроші на правопорушниках.

Ситуація полягає в тому, що на з’їзді з вул. Гуцульської на вул. Кривоноса заборонено поворот на ліво. Знак повороту лише в праву сторону «ховається» за деревом, саме тому водії не помічають «сигналу» та порушують правила дорожнього руху. Працівники ДАІ замість того, щоб вирішити ситуацію з «невидимим» знаком, який, до речі, розміщений зовсім недоцільно, адже стоїть за кілька метрів від пішохідного переходу та розгублює увагу кермувальників, вирішують ситуацію з горе-водіями, поповнюючи всій гаманець кольоровими купюрами.

1zlDSQ83wxE

Водії, які не помічають дорожнього знаку потрапляють під тиск працівників ДАІ, та повинні сплачувати немалу суму так званого «штрафу» у кишеню страж дорожнього порядку. Вирішення конфлікту вартує як мінімум 100 гривень, що надзвичайно обурює власників транспортних засобів, які через непомітність дорожнього попередження задля вирішення конфлікту дають хабара даівцям.

ednNz_z3LSg

Команда громадського проекту «Поборемо корупцію разом» вирушила на ту саму «золоту стоянку» даівців, аби переконатися у незаконних діях працівників ДАІ. Журналісти стали очевидцями правопорушення та хабарницької діяльності даівців.

Автомобіль, який не помітив знаку повернув ліворуч з вул. Гуцульської на вул. Кривоноса. Проїхавши декілька метрів правопорушника зупинити працівники ДАІ, на перехресті вул. Кривоноса-Винниченка. Під час нашого спостереження працівник державтоінспекції під час зупинки автомобіля запропонував водію пройти до службового автомобіля.

Держслужбовець почав складати протокол, але згодом запропонував водію вирішити проблему без відповідного акту. Правопорушник розповів журналістам, що це обійшлося йому у 150 гривень. Таку схему даівці проробляють безліч разів протягом дня.

mOr-ipRIrjo

Як розповідають постраждалі, працівники державтоінспекції практично цілодобово перебувають на цьому перехресті, аби підзаробити чималу суму грошей. Працює на цьому перехресті декілька «змін» даівців. Тобто з десяток правоохоронців «наживаються» на неуважності водіїв.

wgo5MGGwvXk

Власники транспортних засобів вимагають від влади припинення цих корупційних схем, а в працівників «Укравтодору» перенесення знаку у видне місце, адже «годувати» працівників Державної автомобільної інспекції вже не під силу жодному водію.