СБУ, терористи

Співробітники СБУ затримали на Донеччині інформатора «ДНР», який працював при їхній виправній колонії молодшим інспектором. Чоловік погодився допомагати терористам заради порятунку своєї родини.

Про це розповіли у прес-службі СБУ, передає Корупція.інфо

У селі Максимільянівка, що на Донеччині, було затримано 40-річного зрадника, який, починаючи з листопада 2014 року, працював на одного із терористів «ДНР» за прізвиськом «Малой». 

«Бойовик особисто телефонував чоловікові і цікавився настроями місцевого населення, розпитував його про місця дислокації військової техніки, артилерії ЗС України та чисельності військовослужбовців у районі. Згодом «Малой» поставив жителю Донбасу задачу систематично повідомляти йому розвіддані. У разі відмови бойовик погрожував фізичною розправою його родині», – розповіли у прес-службі.

Зраднику надали службове посвідчення інспектора Селідовської виправної колонії, аби він міг без перешкод пересувався по контролюючою бойовиками території Донбасу. Через дані, які сепаратист «зливав» терористам, російські окупанти  обстріляли чимало населених пунктів, де проживало мирне населення.

Згідно даних СБУ, затриманому оголосили про підозру та, заради безпеки мирного населення, посадили під варту. Стосовно зрадника розпочате кримінальне провадження у ст. 258-3 Кримінального кодексу України – сприяння діяльності терористичної організації.