Черговий кандидат. На цей раз представник від 125-го округу, екс-перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України", самовисуванець Андрій Лопушанський

Його ще називають одним з найбільших багатіїв Прикарпаття.

Лопушанський є засновником та головою спостережної ради ТОВ "Роял Хоспітеліті Груп" (Royal Hospitality Group), яке займається готельним бізнесом.

Бренд "ROYAL HOTELS & SPA RESORTS" об`єднує мережу готелів у кількох містах України: санаторно-курортний комплекс "Luxury Resort" в Трускавці, "Royal Hotel & Beauty Club De Paris" в Києві, "Royal Park Hotel" у Криму та "Royal Village Resorts" в Буковелі.

Також А. Лопушанський є співзасновником ЗАТ «Добромиль», яке займається виробництвом хімічної продукції для промислових цілей. «Добромиль» – це ДП «Карбон» (Львівська область, Сокальський завод хімічних волокон) і «Новороздольський завод фунгіцидів» (Львівська область, виробництво синтетичного каучуку й побутової хімії).

Останні дев’ять років Андрій Лопушанський був першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України". Однак у червні цього року прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк звільнив його з посади "у зв’язку з нез’явленням на роботу протягом більш як чотирьох місяців підряд".

У "Нафтогазі" Андрій Лопушанський працював з часів, коли компанією керував його кум та бізнес-партнер, скандально відомий Олексій Івченко, у народі названий «Льоша-мерседес» – через свою пристрасть до дорогих автомобілів.

На посаді першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" запам’ятався тим, що наполегливо переконував українців у перевагах присутності на вітчизняному ринку постачальника російського газу – компанії RosUkrEnergo.

Лопушанський уже був народним депутатом. У 2006-му році його обрали за списками блоку "Наша Україна". Балотувався у нардепи і у 2012 році, як мажоритарник у 125-му окрузі. Незважаючи на те, що тоді йому пророкували перемогу, виборчі перегони програв. На кілька відсотків поступився представнику "Свободи", кандидату від об’єднаної опозиції Андрієві Тягнибоку. 

Під час парламентської кампанії 2012-го року Андрія Лопушанського звинувачували у непрямому підкупі електорату – за те, що незадовго до виборів дарував медичне обладнання лікарні, фінансував усілякі мистецькі акції та, де тільки можна, відкривав пам’ятники Степанові Бандері.

Створювати імідж мецената кандидату допомагав тоді і допомагає сьогодні власний благодійний фонд, який так і називається: "Благодійний фонд Андрія Лопушанського".

Наразі цей кандидат є членом і одним з основних фінансистів колись популярної на Львівщині партії – "Конгресу українських націоналістів".

Сьогодні ця політична сила практично не має ніякого впливу, і, власне, у марнуванні її потенціалу частково звинувачують і А. Лопушанського. 

Цікаво, що у виборчій кампанії 2014-го року націоналіст А. Лопушанський активно демонструє дружбу з радикалом Олегом Ляшком. Але до парламенту офіційно балотується, як самовисуванець.