10 хвилин тому! Напад на Беленюка – жорстка реакція “слуг”: щоб у майбутньому не повторилося

У партії “Слуга Народу” категорично засудили використання будь-якої форми дискримінації та агресії – за ознакою раси чи будь-якою іншою.

 

Про це йдеться в заяві щодо нападу на їх співпартійця Жана Беленюка, яку опублікували на сайті партії.

Там наголошують, що патріотичність того чи іншого громадянина не вимірюється його кольором шкіри, статтю, етнічним походженням чи місцем проживання.

“Вважаємо, що подібний інцидент – один із проявів мови ненависті. Їх вже третій рік поспіль на різних комунікаційних майданчиках, зокрема у соцмережах, культивують політичні опоненти, що не звикли цивілізовано та конструктивно вести дискусії”, – вважають в партії.

У “Слузі народу” наголосили, що одним із пунктів передвиборчої програми у них було запровадження гуманітарної політики, яка сприятиме культурному, громадянському та духовному об’єднанню українців, а також захисту прав людини та основоположних свобод.

“Ми беззастережно дотримувалися, дотримуємося і будемо дотримуватися цієї політики. У подальшому використовуватимемо всі законодавчі та виконавчі важелі впливу, щоб не допустити в українському суспільстві проявів расизму та ксенофобії. А порушники – отримуватимуть суворе покарання. Таким ганебним явищам у нашій багатонаціональній та багатокультурній державі не місце”, – підкреслили в партії.

“Слуга Народу” вимагає від Національної поліції України в найкоротші терміни встановити особи нападників та притягти їх до відповідальності.

Нагадаємо, невідомі 13 серпня влаштували конфлікт з олімпійським чемпіоном Токіо-2020 і народним депутатом від президентської політсили “Слуга народу” Жаном Беленюком на столичному Печерську – чіплялися з образливими фразами.