10 хвилин тому! Зеленський налетів на Ізраїль: тяжка правда від президента – подробиці!

Зеленський дорікнув Ізраїлю за відсутність санкцій проти Росії.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що Ізраїлю варто долучити до санкційного тиску проти РФ.

Про це він заявив під час спілкування зі студентами Ізраїлю.

“Уявіть, що таке 2 тис. зруйнованих освітніх закладів. Скільки це людей, скільки всього живого. Ким треба бути, щоб бити артилерією по університету, по школі, дитячому садочку. Росія стала державою-терористом. Впевнений, всі ви знаєте, що російська армія зробила з нашим Маріуполем.

Цього міста фактично більше немає. Чотири місяці тому в місті було півмільйона людей. Зараз там, на випалених руїнах, залишається декілька десятків тисяч. Їм загрожують інфекції, які просто неможливо уявити в сучасному світі”, – сказав президент.

Зеленський подякував народу Ізраїлю за підтримку України.

“Але ми хотіли б підтримки від вашої влади. … На жаль, ми не дочекались, коли Ізраїль долучиться до санкційного режиму. Коли уряди вводять санкції проти Росії, йдеться не про гроші чи бізнес, а про цінності та спільну безпеку.

… Японія, Австралія, США та багато інших країн вже приєдналися до санкцій, так само як і багато європейських країн діють разом із нами проти російської агресії”, – наголосив глава держави.

Нагадаємо, раніше посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук закликав Ізраїль дозволити продаж системи ракетного перехоплення “Залізний купол”.

Дипломат хотів, щоб ізраїльський уряд підкріпив свою словесну підтримку Україні військовою допомогою.

На пресконференції в Тель-Авіві він заявив, що Україна хоче купити систему “Залізний купол”, додавши, що Сполучені Штати не будуть проти такого продажу.

США надають фінансову підтримку проекту “Залізний купол” вже близько 10 років, виділивши близько 1,6 млрд доларів на його виробництво та технічне обслуговування. Система призначена для перехоплення та знищення ракет малої дальності.

Однак згідно з джерелами ізраїльського видання Ynet, Ізраїль відмовився продавати Україні систему ПРО “Залізний купол”, щоб не дратувати Росію.

Україна офіційно звернулася до США ще навесні 2021 року з проханням розмістити на своїй території американські ракетні комплекси “Патріот” та “Залізний купол”, перш ніж вторгнення Росії в країну стане реальністю. Ізраїль повідомив адміністрацію під час неофіційних переговорів, що не може погодитися на такий крок, враховуючи його відносини з Москвою.

До того ж, Корнійчук також повідомив, що Ізраїль відхилив запит США до Німеччини про поставку Україні протитанкових ракет “Спайк” з ізраїльською ліцензією. 

Аргументи Ізраїлю переконали Вашингтон, і питання про можливий продаж було знято з обговорення.

Зазначимо: міністр оборони Олексій Резніков сьогодні повідомив, що до України прибули поставлені США системи HIMARS.
Про це він написав у своєму твіттері. Резніков подякував своєму американському “колезі й другові”, голові Пентагону Ллойду Остіну.
“Літо буде гарячим для російських окупантів. А для декого з них – останнім”, – написав міністр.
HIMARS – американська артилерійська ракетна система. Вона може нести 6 снарядів або одну оперативно-тактичну балістичну ракету. Працювати з цією системою навчили 60 українських військовослужбовців.
Крім того, напередодні міністр оборони повідомляв, що німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами  також уже на фронті.
“В українській артилерійський родині з‘явилися німецькі Panzerhaubitze2000 з підготовленими українськими екіпажами. Важливо. Це вже 6-й вид артилерії 155-мм калібру, який посилює нашу оборону. Наші воїни вже б’ють ворога з допомогою M777, FH70, M109, AHS Krab та Caesar. Відтепер до цього “клубу найкращих” долучився й Ph2000″, – йдеться в повідомленні.
Міністр подякував німецьким партнерам за підтримку.