10 хвилин тому! Зеленський зблід – люди пробились. Вітренко все – забрати гроші! Гнати їх – почалось

Мітинг протесту проти тарифного геноциду та фіскалізації бізнесу планують провести 27 січня в обласному центрі Прикарпаття лідери іванофранківських підприємців.

З закликом долучитись до акції звернувся через фейсбук 10 хвилин тому, до прикарпатців підприємець, громадський активіст голова громадської організації «Комітет підприємців міста Івано-Франківська» Ігор Метлюх.

«Ми вимагаємо від корумпованої влади виконання Конституції України! Газ, з українських надр, має поставлятись кожному Громадянину по собівартості+справедлива ціна транспортування! Ми не збираємось, через корупційно завищені ціни на «зелену» електроенергію Ахметова, переплачувати втридорога!», – написав він у соцмережі. Також в мережах та безпосередньо під час тарифних протестах лунають заклики гнати оліграхів та корупціонерів, які наживаються на українському народу.

Активіст також піддав критиці діяльність політичних партій, представники яких, з його слів, «як ті щурі, поховались і не збираються боротись проти тарифного геноциду».

Зі слів Ігоря Метлюха мітинг відбудеться 27 січня об 11.00 годині перед адмінбудівлею Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Вчора ж, учасники «тарифного майдану» мітингували під держдачею президента України Володимира Зеленського у Конча-Заспі. Про це повідомляє Telegram-канал «Политика Страны».

Так, мітингувальники провели протест і зажадали мораторію на підвищення тарифів.

«Зеленський обіцяв зниження тарифів, а ми отримали підвищення у два рази. Чому ми повинні платити за транспортування газу, ми ж самі прокладали ці труби. Нехай краще облгази заплатять нам за оренду землі, за те, що їх труби, як вони кажуть, лежать на нашій землі», – заявляють учасники протесту.

Крім того, протестувальники кинули кілька платіжок під паркан дачної території, яка оточена поліцією. Протестні бунти продовжуєються по всій країні.

А от джерело видання “Лівий берег” повідомляє, що Юрій Вітренко на засіданні парламентської фракції “Слуга народу” 25 січня не погодився із пропозицією депутатів відмовитися від премії в розмірі $4 млн за перемогу над “Газпромом” у Стокгольмському арбітражі.

“На фракції ми заслухали Юрія Вітренка. Були до нього різні питання. Головна претензія, озвучена публічно, стосувалася премії Вітренка. Було поставлено пряме запитання: як у країні, де пенсія 1700 грн, людина отримує премію в $4 млн? Поставили питання: чи готовий Вітренко публічно відмовитися від такої премії? На що він відкрито сказав, що не відмовиться від премії ні за яких умов. Більше того, він зазначив, що навпаки, премія – це показник того, який він професійний менеджер”, – розповів співрозмовник.

В свою чергу, Народним депутатам з фракції «Слуга народу» роздали тези, як коментувати питання підвищення цін на комуналку, і якими будуть тарифи в Україні

Відповідний документ опинився у розпорядженні «Бабеля».

Нардепам радять перекладати відповідальність за зростання тарифів на місцеву владу та олігархів. Натомість уряд та президент оперативно ухвалили рішення «на користь людей» і знизили ціни на комуналку.

«Не дивлячись на сезонні коливання ціни газу та непомірні апетити деяких олігархічних постачальників газу, зростання тарифів на опалення та гарячу воду для українців — не буде», — зазначається в документі.

Також їм радять нагадувати про доручення заступнику голови ОП Кирилу Тимошенку провести аудит ціноутворення і тарифів у Києві та інших містах.

Згадується у документі і питання співпраці МВФ через повернення до державного регулювання цін на газ. Нардепам кажуть запевняти у тому, що Україна не відмовляється від ринку газу і працює над його запровадженням.

«У цивілізованих країнах десятки років пішли на те, щоб зробити ринки прозорими та такими, які працюють в інтересах споживачів. У нас ринок газу працює тільки півроку. За цей час мінімальна кількість споживачів встигла скористатися можливістю змінити постачальника. Ми не можемо чекати, поки ринок сам «переварить» старі звички олігархічних компаній, які виставляють непомірні ціни», — йдеться у тезах для «слуг».