15 хвилин тому! У Макрона добили – Без наслідків не залишуть. Потужний союзник – Путіна зметуть

Військова ескалація з боку Росії поблизу українських кордонів та у Криму є неприпустимою і не повинна залишатися без наслідків. Про це заявило Міністерство Європи і закордонних справ Франції.

«У контексті нинішнього напруження на кордонах України й у Криму черговий напад на суверенітет або територіальну цілісність України з боку Росії є неприпустимим і не може залишатися без наслідків», – зазначили у французькому МЗС.

Як наголошується, нині зусилля офіційного Парижа зосереджені на деескалації напруження.

У зовнішньополітичному відомстві нагадали, що Франція разом з Німеччиною продовжують дискусії у нормандському форматі задля сприяння встановленню сталого миру на сході України.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон в інтерв’ю американському телеканалу CBS заявив, що Захід повинен окреслити «червоні лінії» у своїх відносинах з РФ, а політика санкцій повинна продовжуватися разом із підтримкою діалогу.

Збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході та півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.