15-річна українка Дар’я Лопатецька виграла тенісний турнір ITF W25 в Японії

15-річна українська тенісистка Дар’я Лопатецька стала переможцем турніру ITF World Tennis Tour у Повіт Нісі-Тама (Японія).

15-річна українська тенісистка Дар’я Лопатецька стала переможцем турніру ITF World Tennis Tour у Японії з призовим фондом $ 25000.

У фіналі турніру харків’янка знадобилося дві з половиною години, щоб у трьох сетах обіграти представницю Великобританії Габріеллу Тейлор з рахунком 7:6 (4), 2:6, 6:3, повідомляє btu.org.ua.

У стартовому сеті Лопатецька програвала з рахунком 0:4 і 3:5, проте потім їй вдалося відіграти два сетболи суперниці і вийти вперед 6:5, але британка перевела гру на тай-брейк, у якому українка довела сет до перемоги.

У другому сеті Дар’я при одному брейку програла три своїх подачі, але у вирішальному, поступаючись з рахунком 2:3, виграла чотири гейми поспіль.

По ходу матчу Лопатецька двічі подала навиліт, допустивши три подвійні помилки (1-10 у британки), реалізувала шість з 21-го брейк-поінта (6/13), взяла вісім з 14-ти геймів на своїй подачі (9/15) і виграла на три очки більше, ніж Тейлор: 111-108.

Перемога в Повіт Нісі-Тама принесе нашій тенісистці 50 рейтингових очок, і сьогодні, 25 березня, вона дебютує в ТОП-300 рейтингу WTA.

Для 15-річної харків’янки даний титул став п’ятим на професійному рівні і третім в поточному сезоні: в січні Дар’я стала переможницею двох поспіль 25-тисячників на хардових кортах в Гонконзі.

У минулому році Лопатецька виграла два турніри з призовим фондом $ 15000: в червні на турнірі в Антальї (Туреччина), а в липні – в угорському місті Байя.