Як працює КОРД. Спецпідрозділ Національної поліції України не попереджує про намір провести обшук і не показує дозвіл суду на його проведення – одразу виламує двері.

До слова, зараз спецпідрозділи КОРД уже працюють у Київській, Львівській, Харківській та Хмельницькій областях.

Новий підрозділ спецназу поліції КОРД (корпус оперативно-раптової дії) до кінця року буде працювати в усіх регіонах України. Про це під час виступу з нагоди 95-ї річниці створення Національної академії внутрішніх справ заявив Президент України Петро Порошенко, передає Корупція.Інфо

"До кінця року проект (КОРД. – Ред.) планують поширити на всю територію України", – зазначив він.

Зараз, за ​​словами Порошенка, триває навчання кандидатів, які увійдуть до підрозділів КОРД. Його проводять кращі фахівці.

При цьому Порошенко нагадав, що підрозділи КОРД уже працюють у Київській, Львівській, Харківській та Хмельницькій областях.

Нагадаємо, КОРД (корпус оперативно-раптової дії) – новий підрозділ спецназу поліції, який покликаний якісно замінити розформовані спецпідрозділи. КОРД ​​формується з урахуванням досвіду американського SWAT та ізраїльських спецслужб. У програму підготовки бійців були введені нові для України дисципліни – ножовий бій та снайпінг. Для тренування бійців було підготовлено кілька десятків інструкторів, які пройшли навчання в американських фахівців.