Автомобіль Toyota Land Cruiser Prado, номінальним власником якого значиться 73-річна мати судді Дніпровського суду Києва Миколи Чауса, знаходиться під арештом і зберігається на території НАБУ, оскільки є речовим доказом у справі служителя Феміди.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній сторінці Національного антикорупційного бюро в Facebook, передає Корупція. інфо

"Рішення Солом'янського районного суду Києва, яке дозволило вилучити детективам зазначену автівку, і постанову про закріплення за нею статусу речового доказу в серпні 2016 року, не скасоване", – йдеться в повідомленні.

Виходячи з цього, відповідно до Кримінально-процесуальним кодексом України суд не мав законних підстав приймати рішення про повернення автомобіля власнику, що зробив 12 січня.

У зв'язку з ніж 13 січня детективи НАБУ оскаржили рішення Солом'янського районного суду Києва про повернення авто власнику: скарга подана до Апеляційного суду Києва.

Як повідомляли раніше, суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус викликаний на допит в Національне антикорупційне бюро України на 13 січня.