Про виборчу кампанію Ляшка політологи говорили, як про одну з 5 найдорожчих.

Найскандальнішим депутатом можна сміливо вважати Олега Ляшко, йдеться в сюжеті ТСН.19: 30, передає Корупція. інфо

Життя до виборів

Його судили і навіть саджали в колонію, але потім зняли судимості. Перший широкий резонанс про нього був, коли про тоді ще кандидата БЮТ розповсюдили відео, де ще зовсім юний Ляшко зізнавався в гомосексуальних зв'язках.

Пізніше сам Ляшко заявляв, що його голос підробили.

У цій президентській кампанії Ляшко вирішив бути воїном. Близькі до нього люди переконані, що свої гроші на кампанію депутат не витрачав би, тому впевнені, що лідер "Радикальної партії" вже знайшов собі забезпечених спонсорів.

Про виборчої кампанії Ляшка політологи говорили як про одну з 5 найдорожчих. І переконували, що з власних грошей не витратить ні копійки.

Спочатку про Олега Ляшка говорили як про проект адміністрації президента Януковича, створеного на противагу Яценюку.

Політологи переконують, що регіонали відпустили Ляшка в самостійне політичне життя. Вони відкидають і причетності кандидата до заколотів Кремля. Його кандидатура російським спецслужбам байдужа.

Звідки гроші?

Найбільш ймовірна версія – гроші Ляшко дає середній бізнес.

Прізвища спонсорів можна буде прочитати в парламентському списку і "Радикальної партії" Олега Ляшка на перших позиціях.

Перший роботодавець кандидата в президенти Дмитро Понамарчук за кар'єрою свого підопічного стежить і досі. Він навіть не очікував, що хлопчик, якого він в 90-е взяв кур'єром, стане політиком.

Він переконаний, що сьогодні місце в партійних списках Ляшка отримати простіше і дешевше, ніж в розкручених партіях. Тому підприємці заздалегідь готуються йти в Раду під виглядом "ляшковських" радикалів.

Фішка радикалів – критика влади, а зростальні комунальні тарифи дадуть РПЛ додаткові приводи для атак уряду.

Зараз за його плечима – фракція в 21 мандат. Він навіть в президенти ходив – і здобув третє місце на виборах 2014 го.

Весь тиждень Ляшко віддавав борги батьківщині: їздив по регіонах – Полтавщині, Сумщині, Харківщині, поки в парламенті не було засідань. Спілкувався з виборцями. Попутно фотографувався з коровами.

Пристрасть до цих парнокопитним Ляшко демонструє з осені 2011-го, коли він вперше спробував провести корівку в Раду під час акції протесту аграріїв. Ситуація повторилася навесні 2016- го – тоді лідер РПЛ розцілував якусь корову вже на підході до Кабміну під час чергового мітингу аграріїв.

Медійний образ Ляшко, за словами експертів, – це популіст, який постійно бореться за права простого народу. Звідси виникають вила, домашні тварини і часті поїздки по регіонах.

"Радикальна партія – це суміш популізму, тобто вимоги всіляких соціальних виплат, і патерналізму з штучним заниженням цін", – пояснює Олександр Жолудь, економіст Міжнародного центру перспективних досліджень.

При цьому у вільний від корів і захисту народу час Ляшко веде життя успішного сибарита.

Так, по країні і світу він нерідко переміщується приватними літаками. Наприклад, влітку 2014 го Ляшко злітав чартером в Рівненську область. Свободівець Юрій Сиротюк заявив тоді, що така розкіш обійшлася радикалу в $ 18 тис.

А в грудні 2015-го лідер РПЛ потрапив в ще один транспортний скандал: ЗМІ помітили, що він приїхав до парламенту на броньованому автомобілі Cadillac Escalade вартістю в $ 350 тис.

Ляшко заявив, що змушений їздити на такій машині в цілях безпеки, але вона орендована. А кошти, на які він наймає броньовик, вкаже в декларації за поточний рік.

У відповідному документі за 2015-й Cadillac не фігурує – у власності Ляшко є Toyota Land Cruiser Prado 2004 року.

Але найбільшу несподіванку приніс візит групи прокурорів в Конча-Заспу – вони намагалися потрапити до маєтку екс-регіонала Клюєва. І з'ясували, що сусідом побіжного чиновника і мільйонера є Ляшко.

Радикал тепер пояснює: цей будинок він орендує, і платить за нього по 20 тис. Грн на місяць. У його декларації за минулий рік зазначено, що площа особняка складає 549,5 кв. м. Сам він говорить про 300 квадратів.

Також політик задекларував в 2015-му дві квартири – на 95,5 кв. м і 367 кв. м. І вказав дохід в 4,17 млн ​​грн, з якого майже всі – тобто 4,09 млн грн – склали надходження від продажу якогось майна.

У провідних радикалів навіть депутатські приймальні знаходяться в солідному місці – бізнес-центрі Карнегі на Кловському узвозі, в центрі Києва. Там приймає виборців сам лідер РПЛ, а також його соратник Андрій Лозовий, радикал і глава банківського комітету ВР Сергій Рибалка, і Мосейчук. Орендна ставка в цій будівлі складає 464 грн за 1 кв. м.

Згідно з даними Держреєстру майнових прав на нерухомість, Ляшку там належить 182,8 квадрата офісних приміщень. Лозовий якось пояснював: його шеф купив офіси давно, коли сам центр ще будувався. І тепер там розміщені партійні служби. А депутатські приймальні – це інші офіси того ж бізнес-центру, і вони є власністю Рибалки.

Останнього експерти називають одним із спонсорів РПЛ.

Розкішний спосіб життя борця за права бідних верств населення не дивує опонентів Ляшко. Адже в парламенті радикалів раз у раз ловлять на лобізмі інтересів великого бізнесу.