Британська компанія Lyca Group 24 липня оголосила про запуск свого українського представництва – ТОВ "Лайкамобайл Україна", передає Корупція.Інфо

Популярне: “Давайте я його доб’ю…” Те що трапилось після ДТП шокувало всю мережу. Як таких земля носить!

На прес-конференції представники компанії розповіли про умови роботи Lycamobile на ринку України, а також представили тарифи на мобільний зв'язок та інтернет, передає AIN.ua.

Lycamobile є віртуальним оператором зв'язку (MVNO, mobile virtual network operator) – компанією, яка використовує інфраструктуру іншого оператора, щоб продавати послуги зв'язку під власною торговою маркою.
 

Клієнти в Україні отримають доступ до Lycamobile через карти оператора "Трімоб" (дочірня компанія "Укртелекому", інфраструктуру якого Lyca використовує в Україні). На них будуть доступні тарифні плани Lycamobile, користуватися цими сімками можна буде в будь-якій країні, де працює оператор. За відсутності покриття "Трімоб" Lycamobile буде працювати через "Vodafone Україна" – для цього Lyca Group підписала з оператором угоду про внутрішній роумінг.

Зазначається, що компанія пропонує єдиний пакет за 130 грн/місяць, який включає 16 ГБ інтернету, 300 хвилин дзвінків і 300 SMS. Також можна замовити від 1 до 10 ГБ трафіку за додаткову плату понад вищезазначених 16 ГБ, а за +25 грн отримати додаткові 100 хвилин.

Тариф діє по Україні і за дзвінків у країни присутності оператора з України. Якщо ж абонент виїжджає з України і дзвонить по Lycamobile з іншої країни, будуть діяти роумінгові тарифи, які стануть відомі трохи пізніше.

Поки це єдиний тарифний план, який компанія пропонує в Україні, проте в майбутньому Lycamobile має намір запустити ще 5-6 тарифів. Про те, які там будуть ціни, оператор говорити не поспішає. При цьому, за словами партнера проекту Lycamobile в Україні Володимира Костеріна, компанія сподівається з часом зробити дзвінки всередині мережі Lyca і зовсім безкоштовними.

За словами віце-президента Lycamobile Крістофера Тулі, вихід компанії в Україні став логічним кроком, оскільки оператор уже присутній у Польщі і Румунії. Він також зазначив, що місцевий телеком-ринок процвітає і це також схилило чашу терезів на користь України.

Компанія Lyca працює більш ніж у 22 країнах, її клієнтами є понад 15 млн осіб, оборот за 2015 рік – 1,6 млрд євро. Крім телеком-бізнесу, Lyca Group розвиває також такі напрямки, як банківський бізнес (LycaMoney, LycaRemit), туристичні послуги (LycaFly) і лотерейні сервіси (LycaLotto).

У травні 92,79% акцій компанії "Укртелеком", а також 100% корпоративних прав ТОВ "Трімоб"  були арештовані у зв'язку з порушеннями умов її приватизації екс-президентом України Віктором Януковичем і членами його уряду. Пізніше арешт із компанії "Трімоб" був знятий.