2 хвилини тому! Термінове звернення Гайдая – армія РФ все, прямо на Луганщині! ЗСУ добили ворогів!

Сергій Гайдай, голова Луганської ОВА розповів про підсумки вечора 10 липня на Луганщині:

– тривають бої в Білогорівці, окупанти не можуть просунутися;

– завдяки майстерності українських військових на полі бою та роботі артилеристів по знищенню ворожих складів боєприпасів – Луганщина досі тримається;

– кількість атак та обстрілів зменшилася, без своєї артилерії окупанти майже безсильні.

Раніше російські окупанти з танка обстріляли будинок для людей похилого віку в Кремінній Луганської області, вбивши 56 людей. Тепер росіяни намагаються приховати цей факт, влаштувавши «демонстративне поховання» 31 жертви у Луганську.

«Днями, через чотири місяці після трагедії, провина за яку цілковито лежить на рашистах, у Луганську влаштували демонстративне поховання 31 жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку. Чому в Луганську? Щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду», — написав Гайдай у соцмережах.

«Але жителі Кремінної — і переселенці, і ті хто залишається в окупації — пам’ятають, як 11 березня російські танкісти впритул розстріляли будинок для літніх людей. 56 осіб, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці», — зазначив глава ОВА.

Він нагадав, що того дня росіяни підігнали танк, поставили його навпроти будинку і почали стріляти, доки не вбили усіх.

«Дістатися до місця трагедії тоді було неможливо — територію захопили окупанти. Евакуаційний коридор ворог не надав ані до розстрілу, ані після», — розповів Гайдай.

«Наразі росіяни згадали про свій злочин і намагаються приховати правду. Окупанти кажуть, що нібито українські військові використовували стареньких як живий щит. Але ж про жертви з боку наших бійців росіяни не повідомляють, бо їх там не було. Це ворог цинічно розстріляв заклад разом із підопічними. А зараз не полишає спроби списати свою провину хоча б в очах місцевого населення», — зазначив очільник ОВА.

Він додав, що всім іншим пацієнтам з подібних закладів у Луганській області життя врятували, перемістивши їх у безпечні регіони України.

Загарбникам не вдається окупувати всю територію Луганської області. Намагання російських окупантів просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ захлинаються завдяки ЗСУ.

Окупанти стягують війська поблизу Білогорівки, обстрілюють навколишні населені пункти – завдали чотири ракетні удари та сім артилерійських атак.

“Вони до сьогодні живуть подумками про те, як на початку березня відхопили більшу частину області. Але то була аж ніяк не блискавична наступальна операція, а розбудова нашими військовими міцної лінії оборони. І як тільки Збройні Сили України зробили надійні захисні укріплення, цей швидкий наступ добіг кінця”, – зазначив Гайдай.

Він наголосив, що за чотири місяці росіяни просунулися на декілька кілометрів, обравши тактику суцільного знищення великих міст.

“Але вони все ще впевнені в своїх “героїчних” перемогах наприкінці лютого, живуть цим і не хочуть усвідомлювати реальність. А вона їх не дуже тішить. Як от учора, коли поблизу Золотарівки окупанти потрапили під нашу артилерію і вимушені були бігти з позицій. Напад на Верхньокамʼянське в них не вдався”, – сказав голова ОВА.

Гайдай додав, що всі намагання окупантів просунутися з боку Лисичанська на Сіверськ поки що захлинаються, дякуючи українським захисникам.

“Ворог стягує війська поблизу Білогорівки, обстрілює навколишні населені пункти, завдає авіаційних ударів, а швидкоруч окупувати усю Луганщину все ще не в змозі. Тільки упродовж останньої ночі росіянами здійснено сім артилерійських обстрілів і чотири ракетних удари”, – наголосив він.