Популярне: "Уже 18 тел ми змогли витягнути на поверхню …": Потужний вибух газового балона на весіллі, багато загиблих і …

 

Активність Володимира Гройсмана, схоже, все більше діє на нерви Банковій. Політологи кажуть: в квітні-травні можлива відставка прем'єра, що переведе його в список "опозиціонерів". 

За одними даними, в «грі» беруть участь два гравці (Гройсман і Яценюк), за іншими – три (плюс Андрій Парубій).

«Критичний момент – квітень, коли постане питання про звіт Кабміну за підсумком дворічного терміну. За цим може послідувати питання про винесення недовіри і відправка Гройсмана у відставку, – каже політолог Кость Бондаренко. – 

Якщо це так, зрозуміло, навіщо "Народний фронт"розпускає інформацію про дострокові парламентські вибори, нібито призначених на 10 серпня – якщо не створити новий уряд, то в червні можуть оголосити дострокові вибори ».

«Якщо Гройсмана дотиснуть, він виступить з тезою:« Не піду на поводу у МВФ і АП, тарифи не підвищу! »- і приміряє на себе опозиційну роль, – прогнозує політолог Сергій Биков. – Що до дострокових – цей сценарій в АП бережуть про запас на випадок просідання рейтингів і неможливості їх підвищити ».

За словами джерела, залишки Народного Фронту мають  намір створити перед виборами новий політпроект. Контртезис: в самостійність Гройсмана поки вірять не всі. 

"У нього немає ні своїх фінансів, ні спонсорів, які дали б йому серйозні гроші, плюс він прекрасно розуміє, що його «весна реформ» дозволить злити прем'єра швидше, ніж попередника», – вважає політолог Олександра Решмеділова.

На її думку, поки при владі йде переоцінка цінностей !  Його не ризикнуть контратакувати відкрито. 

«У президента мислять раціонально і розуміють, що, відправивши Гройсмана у відставку, вони посприяють його участі у виборах, адже тоді йому буде нічого втрачати, – вважає політолог Володимир Фесенко. – Але і сам Гройсман розуміє, що, якщо піде на вибори одночасно з Порошенком, – лише посприяє приходу до влади Юлії Тимошенко».