Масове висування в президенти, що відбувається сьогодні, знецінює сам інститут президентства та ідею виборів.

Про це сказала заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд в інтерв'ю "Апостроф", передає Корупція Інфо

На запитання "чи є у вас амбіції балотуватися" віце-спікер відповіла: "Коли мені ставлять це питання, я пригадую одну приказку, але трошки її перефразую. Піти в президенти – це не на базар сходити. І сьогодні я з сумом дивлюся на якесь масове висування в президенти, що в принципі знецінює інститут президентства та ідею виборів".

Популярне: Майже 1 тис. грн доплати: Хто отримає матеріальну допомогу до Дня Незалежності України

Президент контролює 50% виконавчої влади і бюджету


"І якщо казати про вибори президента, в них має брати участь політична сила, а не персона. Президент сьогодні – це інституція, яка контролює 50% виконавчої влади і приблизно 50% бюджету. Ми що справді віримо, що є у світі особа, яка може мати такі якості, яка буде здатна цим управляти? Тобто коли йдеться про президента України як про інституцію, людину на неї має делегувати політична сила, яка буде готова цю особу підтримати, дати кадри та експертизу. І тільки тоді цей кандидат стане успішним", – додала вона.

Також віце-спікер попередила – РФ виставить дуже багато кандидатів-псевдоопозиціонерів на президентських виборах в Україні.

"Росії дуже важливо відновити втрачені позиції, оскільки після Революції гідності й з початком війни через національне піднесення в політиці активізувалися дійсно незалежні люди, передусім, незалежні від Росії. І для неї це велика небезпека. Я переконана, що майже всі зусилля, які будуть вкладатися РФ, мають на меті дискредитувати ці сили й витіснити з політичного життя через президентську кампанію", – пояснила вона.