“3 тисячі гривень на кожну особу”: У Раді готують несподіваний сюрприз для українців. Уже скоро

У Верховній Раді хочуть запровадити тимчасовий універсальний базовий дохід у розмірі 3 тис грн на кожну особу на період виходу з карантину та економічної кризи.

Про це повідомила голова підкомітету з питань розвитку конкуренції та рівних умов для бізнесу Комітету з питань економічного розвитку Людмила Буймістер.

Як зазначається, депутати прийняли стратегію виходу із кризи, що передбачає такі програми:

Перша — фінансова підтримка громадян з метою стимулювання попиту на продовольчі товари. Планується запровадити тимчасовий універсальний базовий дохід у розмірі 3 тис грн на кожну особу на період виходу з карантину та економічної кризи.

Друга — безкоштовне й безумовне кредитування малого та середнього бізнесу для виплати зарплат і збереження робочих місць.

Третя — частину грошей буде направлено на відновлення галузі електроенергетики та інвестиції у будівництво інфраструктури.

Раніше, в уряді посилили соціальну підтримку сімей із дітьми. Так, ті, хто зареєструвався в центрі зайнятості, можуть за спрощеною програмою звернутися в центр соцзахисту та отримати допомогу в розмірі майже 3 тис. грн.

Кого стосується:

майже 300 тис. сімей ФОП першої і другої групи (без працівників) нададуть допомогу на дітей до 10 років у розмірі прожиткового мінімуму на дитину;

безробітним спростили доступ до отримання допомоги малозабезпеченим. “Ті, хто зареєструвався безробітним, можуть із цією довідкою прийти в центр соцзахисту та отримають допомогу малозабезпеченій сім’ї”. Розмір такої допомоги становитиме приблизно 3 тис. грн. У міністерстві очікують, що гроші нададуть 100 тис. сімей;

також субсидію будуть нараховувати в разі заборгованості за комуналку до трьох місяців (до цього скасовували допомогу в разі заборгованості в два місяці).