Для вирішення багаторічної гудронної проблеми, що склалася на території Роздільського ДГХП «Сірка», департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА ініціюватиме зустріч з ДП «Спецсервіс», яке завезло ці небезпечні відходи з Угорщини у 2001-2002 роках. Окрім цього, проведуть й додаткові аналізи ґрунту з кислими гудронами для визначення їх впливу на довкілля, повідомляє  ІА Корупція Інфо.

Про це йшлось 28 січня на виїзній нараді у Новому Роздолі щодо екологічних проблем у зоні діяльності Роздільського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка», ініційованій департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Як повідомив директор обласного департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький, питання цих небезпечних відходів не вдавалось вирішити більше 10 років, оскільки гудрони були речовими доказами у кримінальній справі по ДП «Спецсервіс». На даний час справа закрита.

Тому сьогодні, за його словами, безпечна утилізація та зберігання гудронних залишків, імпортованих з Угорщини, – це першочергове завдання. «З метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації, створення безпечних умов для життєдіяльності нам необхідно забезпечити екологічно безпечну ліквідацію цих відходів», – зазначив він.

Окрім цього, під час наради присутні обговорили проблеми сміттєзвалища в м.Новий Розділ, а також перспективи створення Новороздільського індустріального парку. Зазначимо, що місто Новий Розділ, в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, отримав грант та кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на реалізацію Проекту «Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок».

«Кінцевою метою є створення Новороздільського індустріального парку. Зараз триває робота над цим Проектом та здійснюється рекультивація земель на території Нового Роздолу», – розповів Олексій Балицький.