Радикальна партія на з’їзді в п’ятницю, 4 вересня, висунула свого лідера Олега Ляшка кандидатом в народні депутати в 208 окрузі (Чернігівська область).

Про це повідомляється на сайті політсили.

“У Батурині Чернігівської області відбувся XXVII з’їзд Радикальної партії, на якому прийняли рішення про участь РПЛ в місцевих виборах і висунули Олега Ляшко кандидатом в народні депутати по 208 округу”, – йдеться в повідомленні.

Під час з’їзду свою підтримку Олегові Ляшкові висловили також і представники “Батьківшини”.

Зокрема на сцені слова солідарності висловив екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

«Кожен, хто нас чує, я знаю, багато зараз людей вийшло просто в дворах, стоять і слухають, і насправді переживають – чи з’явиться у Сіверщини захисник у Верховній Раді. Я переконаний, що з’явиться. Я переконаний, що Олег здатен робити так, як він робить все життя.

Колись на Революції Гідності, вночі, коли всі боялися бути з людьми, коли всі сумнівалися, ми пішли захищати Батьківщину разом з добровольцями, разом з тими, хто не зрадив тоді ні країні, ні Сіверщині, ні своїм родинам. Тому сьогодні я звертаюся до всіх присутніх і тих, хто нас чує і бачить: скажіть про це людям, що може бути депутат, який захищає», – наголосив Наливайченко.

У свою чергу Ляшко пояснив, що повертається в парламент, тому що не може байдуже спостерігати, як його країну “добивають до ручки”.

«Я повертаюсь, тому що наша з вами країна у великій небезпеці. Ці зелені невігласи, які сьогодні при владі, доводять її до ручки, розпродають землю, людей, позбавляють українців майбутнього. Я повертаюсь, тому що у мене серце болить, коли я бачу, що відбувається в країні, тому що в результаті цих дій наша країна фактично на порозі втрати державності.

З одного боку – загроза російського реваншу з московською колоною, яка сьогодні у парламенті. З іншого боку – зелені клоуни і невігласи при владі, які чи по своїй дурості, чи незнанню так само доводять країну до провалля. Наша команда зробить все, щоб захистити країну», – сказав Ляшко.

Раніше Ляшко заявив, що має намір взяти участь в проміжних виборах народного депутата в 208-му окрузі, де до Верховної Ради був обраний загиблий народний депутат від групи “Довіра” Валерій Давиденко.

Ляшко нагадав, що у 2012 році він вже вигравав вибори у 208-му окрузі, після чого в цьому окрузі одержав перемогу Давиденко.

“Ми цей округ нікому не віддамо. Я піду на цей округ, виграю вибори, тому що усі люди хочуть, щоб Ляшко був у парламенті, тому що Рада без Ляшка – як село без церкви…”, – сказав Ляшко.