Президент України Володимир Зеленський і голова Офісу президента Андрій Єрмак, які захворіли коронавірусом, знаходяться на лікуванні в “Феофанії”.

Їх розмістили в ізольованих палатах столичної лікарні, розповів радник Єрмака Михайло Подоляк “Українській правді”. У палаті президента встановлений спеціальний зв’язок.

“Все досить строго, регламентовано протоколом. Вони знаходяться в Феофанії. Там є обладнаний спеціальний кабінет, в якому президент може проводити наради. Ось сьогодні проводив багато селекторних нарад”, – розповів Подоляк.

За його словами, у Зеленського і Єрмака залишився стандартний графік роботи.

“Єдине обмеження – це ізоляція, нікого немає поруч. Тобто, ніхто з помічників не знаходиться біля президента або біля голови Офісу, вони знаходяться в комунікаційному офлайні”, – розповів радник Єрмака.

Нагадаємо, 9 листопада президент України Володимир Зеленський захворів на коронавірус. Тест показав позитивний результат. Крім нього, заразився і голова ОП Андрій Єрмак.

Прессекретар президента України Юлія Мендель розповіла про стан Володимира Зеленського, який захворів на коронавірус. За її словами, у понеділок, 9 листопада, коли стало відомо про хворобу, Зеленський “почувався добре” і “був у доброму гуморі”.

Він приймає вітаміни і перебуває вдома під наглядом лікарів. Із симптомів COVID-19 у президента є тільки підвищена температура тіла.

На питання про те, хто буде виконувати обов’язки президента у разі, якщо стан Зеленського погіршиться, Мендель відповіла, що такий сценарій поки не розглядають.

До слова, прессекретарка президента Юлія Мендель отримала позитивний результат тесту на коронавірус приблизно за тиждень до того, як захворів Володимир Зеленський та глава його Офісу Андрій Єрмак.

Про це пише видання “Дзеркало тижня” з посиланням на свої джералаю

Джерела видання також зазначають, що хвороба підтвердилась і у радника Єрмака Михайла Подоляка.

Окрім того, за даними ZN.UA, за час пандемії на коронавірус захворіли 75 народних депутатів, тобто кожен шостий обранець. А в апараті парламенту хворобу не оминула 77 співробітників, із яких досі не одужала 31 особа.

Також наразі хворіють 14 працівників секретаріату парламенту.