Представника омбудсмена в Донецькій і Луганській області Павла Лисянського звільнили від займаної посади.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За результатами перевірки Лисянського звільнили.

“Службова перевірка інциденту, який сталася 5 грудня 2020 між представником щодо дотримання прав жителів Донецької і Луганської областей Павлом Лисянським і працівником готельного комплексу “Монарх”, розташованого в місті Святогірськ – проведена”, – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що з сьогоднішнього дня Лисянського звільнили від займаної посади.

Відзначимо, що раніше ми повідомляли про те, що представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський побив охоронця в ресторані

Відео оприлюднив у Facebook член Наглядової ради Української ресторанної асоціації Максим Шульженко.

Інцидент стався в одному з ресторанів Святогірська.

“Знайомтеся – представник Уповноваженого з прав людини в Донецькій і Луганській областях – відомий правозахисник Павло Лисянський. Особливо порадувало -« Чуєш, ти чьо, Мусорський? » Да уж, права людини вже не ті “, – прокоментував відео Шульженко.

Лисянського з компанією попросили покинути ресторан, так як він повинен був закриватися. Але представник омбудсмена сказав, що він і його друзі не підуть, поки не доп’ють.

Охоронець попередив Лисянського, що викличе поліцію. У відповідь помічник омбудсмена почав кричати: «Ти що, Мусорський? Ти мусорів зібрався викликати? » Після цього Лисянський повалив охоронця і ударив його ногою. Охоронець спробував встати, але його повалили знову.