Директора НАБУ Артема Ситника розглядають в якості претендента на посаду президента України. Про це повідомили два незалежних один від одного джерела у Верховній Раді України та Національному антикорупційному бюро України, пише видання ГолосUA.

«Артем Ситник проявив себе як надійний партнер і людина, яка за всі роки перебування на посаді жодного разу не підвів наших іноземних колег і не порушив закон. І це з урахуванням того, які спокуси стояли перед ним і його командою, які суми йому пропонувалися за рішення різних питань », – розповів один з депутатів, що входить в монобільшість.

Парламентарій стверджує, що наші західні партнери розчарувалися у всіх чинних лідерах України та політичних силах і вже не вірять словам про свою надійність.

«Скільки обіцянок бути надійними партнерами давали на Заході практично всі до єдиного політичні лідери України. Просили грошей, підтримки, а в підсумку просто не стримували слова. Ситник – пряма протилежність цим діячам. Він неодноразово доводив свою ефективність, за що і заслужив повагу », – каже нардеп.

У самому НАБУ інформацію про ставку на Ситника як кандидата в президенти не підтверджують, але і не спростовують, посилаючись на те, що все буде вирішуватися після інавгурації новообраного президента США.

«У директора (НАБУ Артема Ситника – ред.) немає політичних амбіцій. Йому неодноразово надходили пропозиції від внутрішніх груп піти в політику. Але він розуміє, що за цим стоїть необхідність «продати душу». Працювати в цьому напрямку з Західними партнерами – більш прийнятний варіант. Зараз все на етапі попередніх обговорень, висунення ідей. Ніхто ні на кого не тисне, але пропозиція вже була озвучена. Основним частинам процесу належить статися після інавгурації нового президента США. Після всіх нападок на Ситника похід в політику за підтримки надійних партнерів – єдине правильне рішення », – розповіло джерело в НАБУ.