Володимир Зеленський підтвердив, що 19 березня відбудеться засідання Ради національної безпеки та оборони. Однак поки невідомо, які саме питання будуть на порядку денному. Про це глава держави повідомив на засіданні Ради реформ. Раніше засідання РНБО анонсували нардепи та ЗМІ.

«У нас день сьогодні (19 березня) важливий та насичений. Після засідання Ради реформ буде засідання РНБО України»,– заявив Зеленський.

Цю інформацію також підтвердили й в Офісі Президента. Наразі невідомо, які саме питання розглядатимуть на засіданні.

Нагадаємо, перед новим засіданням РНБО президент ввів до її складу ще одного члена  Зеленський увів до складу РНБО Федорова , а саме главу Міністерства цифрової трансформації Михайла Федорова.

“Увести до персонального складу Ради національної безпеки і оборони України Федорова Михайла Альбертовича – віцепрем’єр-міністра України – міністра цифрової трансформації України”, – мовиться у повідомленні Офісу Президента.

Михайло Федоров, до того як став міністром, працював позаштатним радником Володимира Зеленського з digital-напрямку, він відповідав за напрямок цифрової економіки.

Варто зазначити, що минулого засідання 11 березня Рада нацбезпеки та оборони України обговорювала так звані Харківські угоди. Обставини ратифікації угод під час засідання РНБО доручили вивчити СБУ. За угоди Верховна Рада голосувала 27 квітня 2010 року.

«З’явились так звані Харківські угоди, які в безпрецедентно короткий проміжок часу, через 4 дні після підписання були ратифіковані депутатами Верховної Ради», – зазначив Данілов.