В ОПУ від завтрашніх переговорів президента США Джо Байдена з російським колегою Володимиром Путіним очікують прояснення глобальної картини та зниження агресії з боку Москви. Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. 

Він зазначив, що позиції американської та російської сторін перед цими переговорами є досить прозорими і дві сторони дали чітко зрозуміти, з чим виходять на ці переговори.

“Що саме може перейти з імовірного до практичного виміру – можна буде сказати лише за підсумками переговорів”, – сказав він.

Також Подоляк нагадав, що це вже другі прямі переговори Байдена та Путіна і настав час провести аудит тих напрямків, які були окреслені на саміті в Женеві.

“Українська сторона повністю поінформована про позицію президента США, було дуже активне контактування між нашими представниками та американською стороною на різних рівнях. У тому числі, зрозуміло, по лінії Офісу президента”, — сказав він.

Подоляк додав, що підсумкову оцінку переговорам даватимуть уже після них.

“Зараз же можна відзначити той факт, що подібні контакти між лідерами США та Росії точно корисні для міжнародного співтовариства, адже вони роблять глобальну картину зрозумілішою та більш передбачуваною”, — зазначив він.

Нагадаємо, що 7 грудня президент Росії Володимир Путін і президент США Джо Байден проведуть переговори Лідери обговорять конфлікт на Донбасі, присутність російської армії біля кордону України та розширення НАТО на схід.