Російські військові пропагандисти шоковані успіхами та швидкістю наступу української армії на Лиманському напрямі.

Військор кремлівського телеканалу “Росія-1” Олександр Сладков оторопів, дізнавшись, що ЗСУ після звільнення Лимана зробили ривок на 30 км і впритул підійшли до Кремінної.

У своєму телеграм-каналі він не одразу повірив в останні новини з передової, де у росіян протягом кількох діб обвалився весь фронт.

Сладков зазначає, що потужним наступом українська армія позбавила Росію можливості розпочати наступ на Слов’янськ. Більше того, ЗСУ не лише протягом 2 діб прорвали російську оборону на 30 км у бік Луганська, але й не дають росіянам окопатися та організувати оборону під Кремінною.

“Виходить, ЗСУ за два дні продавили нашу оборону на тридцять кілометрів у бік Луганська прямою. Так ще й під Кремінною окопатися не дають. Нічого собі”, – пише він.

Варто сказати, що саме через те, що Збройні Сили України успішно відвоювали Лиман і Торське на Донеччині, цього тижня з’являтимуться позитивні новини з фронту.

Адже, як вже зазначалося, російські окупанти відступили до Кремінної, яку вкрай складну обороняти.

Про це в етері одного з українських ЗМІ повідомив військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Оборона Кремінної для російських окупантів вкрай незручна через річку Красну, яка заважає ворогу підтримувати угруповання. Імовірно, росіяни будуть змушені відступати звідти до Красного і Рубіжного Луганської області, аби на лівому березі річки створити оборону.

Крім того, Сили оборони України рушили на Сватове, у якому окупанти не встигають вибудувати оборону, тому зважаючи на всі умови, Сватівський плацдарм українські військові повернуть під свій контроль, як і Лиман.

“Щодо Кремінної, думаю, цього тижня можна чекати хороших новин. Те саме стосується Лисичанська. Після звільнення Лисичанська Сєвєродонецьк опиниться під щільним контролем нашїю артилерії, чого буде достатньо для вибивання росіян із Сєвєродонецька та Рубіжного”, – зазначив експерт.

При цьому після деокупації Лисичанська ЗСУ зможуть зайти в тил російського угруповання, яке знаходиться в Попасній.

“Після цього запал у окупантів, які намагаються йти на Бахмут, згасне і їм доведеться відходити в бік Горлівки”, – підсумував Світан.

А ось щодо істерики росіян та пропагандистів – то це лише на користь Україні

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що суперечки всередині Росії про поразки її армії в Україні негативно повпливають на спроможність росіян вести подальші бойові дії

Про це він розповів в етері одного з телеканалів.

“Ми бачимо, що російські мілітарні блогери починають говорити про те, що реальність війни з Україною для російських громадян є іншою. Тобто є втрати, є поразки та неспроможність військового керівництва проводити навіть оборонні операції російської армії, не те щоб наступальні.

І цей тренд з такою жорсткою інформацією починає доноситися до російського суспільства і навіть уже через російських пропагандистів, не лише через блогерів. І оці відлуння, які потім починають накладатися на суперечку Кадирова і Пригожина, звинувачення генштабу РФ показують про те, що лінії розколу і в російському суспільстві, і у військовому керівництві стають все більшими”, – сказав Сергій Згурець.

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express зауважив, що такий розкол всередині російського суспільства дуже сприятливий для здобуття Україною ще більших успіхів на полі бою.

“Це власне, на мою думку, лише негативно повпливає на спроможність росіян вести подальші дії, тому що немає впевненості у розумінні цієї військової операції. Втрати зростають, керівництво починає там жерти один одного і фактично це нам грає на руку, особливо на тлі тих успіхів, які зараз ми маємо по декількох напрямках і в зоні Лиману, і на Херсонщині. Так що думаю, що важливо дотискати противника і частково розуміти, що вони починають жерти один одного”, – зазначив він.