Обстановка в Таврійському операційному районі напружена, але контрольована.
Противник займає оборону вздовж лівого берегу річки ДНІПРО. Але й на правому тривають захожи протидії.
Ворог після відходу з правого берега основних підрозділів здійснив підрив АНТОНІВСЬКИХ мостів з метою ускладнення подальшого пересування наших військ.
Сили оборони продовжують заходи з деокупації населених пунктів на Херсонському напрямку. В ході успішних наступальних дій передові підрозділи наших військ дісталися правого берега Дніпра. Тривають заходи з виявлення та знищення противника в низці населених пунктів. Розпочато роботу й по обласному центру.
Тим часом ворог продовжує терор тилових регіонів і мирного населення.
Протягом дня з «Градів», «Ураганів» та важкої артилерії атаковано Мирівську і
Марганецьку громади Нікопольщини. Близько 70 снарядів випущено по населених пунктах та відкритих територіях. Поранення отримали 2 цивільні особи.
З Кінбурнської коси ворог бив “Градом” по Куцурубській громаді Миколаївщини. Без людських втрат.
Нашою авіацією двічі нанесено удар по скупченню техніки противника в Бериславському і Херсонському районах.
Ракетними та артилерійськими підрозділами виконано34 вогневих завдання по районах зосередження живої сили та техніки ворога.
Підтверджені втрати ворога складають25рашистів, 3 самохідні крупнокаліберні гаубиці “Мста-С”, 6 одиниць автотехніки. Знищено склад ворожих боєприпасів в Каховському районі.
В результаті точних ударів Сил оборони по штабу російських окупаційних військ у населеному пункті Червоний Маяк Херсонської області понад 30окупантів загинуло, знищено 2 танки та4 вантажівки.
В ворожому корабельному угрупованні в Чорному морі, що наразі складається з 21 корабля, на бойовому чергуванні 2 надводних ракетоносії. Загальна кількість готових до застосування «Калібрів» -16
Ворог вочевидь налаштований продовжувати практику ракетних і дронових ударів, зокрема і по об’єктах критичної, енергетичної інфраструктури.
Будьте уважними і свідомими, не нехтуйте правилами безпеки, ретельно перевіряйте інформацію, ставтеся до неї критично, а до обмежень в рамках воєнного стану – з розумінням. Дотримуйтеся встановленого порядку і алгоритмів дій за сигналами тривог, залишайте паніку ворогу та довіряйте Силам оборони.
Все буде Україна.