40 львів’ян з початку року потерпіло від чадного газу

Про це сьогодні, 18 травня, під час прес-конференції сказав начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький.

Новину повідомляє Корупція.інфо з посиланням на Дивись.Інфо.

Львівська міська рада та «Львівгаз» звертаються до всіх мешканців міста з нагадуванням, що слід неухильно дотримуватись правил поводження з газовими приладами. В місті зростає кількість людей , які отруїлись чадним газом, серед них є діти. За інформацією управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, з початку року від чадного газу потерпіло 40 львів’ян, 14 з яких діти, також трапилося 4 смертельні випадки.

«Ми ще і ще раз нагадуємо: чадний газ – це небезпечно. З початку року від чадного газу потерпіло 40 львів’ян. Ця сумна статистика свідчить про те, що, на жаль, люди легковажать і відтак потрапляють до медичних закладів. Тому просимо усіх пам’ятати ознаки отруєння чадним газом та у разі їх виявлення негайно викликати швидку», – наголосив Віктор Іваніцький.

Зазначимо, що зі зниженням температури повітря зростає небезпека отруєння чадним газом. Велика кількість відбувається у закритих приміщеннях з відсутньою вентиляцією.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м’язова слабкість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може привести до смерті. При отруєнні чадним газом негайно викликайте машину «швидкої медичної допомоги»