5 хвилин тому! Це кінець – 60 мільйонів: нардепу вручили підозру, йому це з рук не зійде!

22 листопада Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили народному депутату VIII та IX скликань Сергію Шахову про підозру у внесенні невірогідних відомостей до електронної декларації за 2020 рік.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що народний обранець у поданій декларації не зазначив інформацію про житловий будинок та земельну ділянку в Київської області, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є особа, з якою він пов’язаний спільним побутом, має взаємні права та обов’язки.

“Зокрема мова йде про незадекларовані 13 квартир у столиці, 8 паркомісць, 2 будинки в елітному котеджному містечку під Києвом загальною площею понад 2 тис. кв. метрів, 27 земельних ділянок загальною площею близько 115 га у Київській області, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб’єктів господарювання, доходи від продажу нерухомості”, – пишуть на офіційній Фейсбук-сторіці САП.

Загалом, депутат приховав майна на загальну суму майже 60 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 366-2 КК України. Підозру підписала генеральний прокурор.

САП зазначила, що це перша вручена народному депутату підозра за ст. 366-2 після відновлення кримінальної відповідальності за внесення свідомо невірогідних відомостей до декларації.