суд

Слідством встановлено, що 43-річний водій неодноразово привласнював упродовж січня-червня 2015 року бензин марки А-92, призначений для службових автомобілів.

Співробітники Бродівського райвідділу міліції спільно з працівниками управління протидії злочинам у сфері економіки Львівського обласного УМВС викрили водія лікарні, котрий привласнив бензин, призначений для службових автомобілів. Слідством встановлено, що 43-річний водій упродовж січня-червня 2015 року неодноразово привласнював бензин марки А-92, призначений для службових автомобілів лікарні, чим наніс державному бюджету матеріальних збитків на суму 2350 гривень.

«Водій – матеріально відповідальна особа. Для того щоб приховати свою злочинну діяльність, він вносив у дорожні листи недостовірні дані і таким чином отримував можливість привласнювати бензин. До речі, чоловік добровільно вже відшкодував збитки», – розповів начальник Бродівського райвідділу міліції – полковник міліції Ігор Яцків.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і частинами 1 та 4 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Факти розкрадання державного майна задокументовано слідчим відділенням Бродівського районного відділу МВС області спільно із 6-тим міжрайонним відділенням УПЗСЕ ГУ Львівського обласного УМВС. Під час досудового розслідування встановлено, що 43 річний громадянин С. працюючи водієм у Бродівській центральній районній лікарні, будучи матеріально-відповідальною особою на протязі січня-червня 2015 року неодноразово привласнював бензин марки А-92, який призначався для службових автомобілів лікарні.

З метою приховування своїх протиправних дій вносив недостовірні дані у дорожні листи, чим спричинив державному бюджету матеріальної шкоди на суму 2350 гривень. Під час досудового розслідування збитки громадянин С. відшкодував добровільно. Протиправні дії зловмисника кваліфікуються за частиною 1 статті 191, частиною 1 статті 358, частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України і йому загрожує покарання до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади. В липні 2015 року обвинувальний акт скеровано до суду.  

Про це повідомили сьогодні, 4 серпня, «в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, передає Корупція інфо.