Влада України задумалися над більш серйозними покараннями для вандалів і хуліганів, які знищують пам'ятники, передає Корупція.Інфо

Як стало відомо, вже незабаром Кабмін має намір збільшити штрафи за незаконні розкопки і знищення пам'ятників культури.

Зокрема, відповідний законопроект вже зареєстрований в Раді.

Згідно з документом, штраф за незаконні розкопки хочуть підвищити до 5100 грн (зараз 1700 грн).

А за умисне доведення до руйнування пам'ятників – до 8500-17 000 грн або ж вандалові буде загрожувати тюремний термін до п'яти років.

Популярне:"Поки вона допивала каву…": Через безвідповідальність матері львівська вчителька заплатить 300 тисяч за смерть учня

За умисне знищення пам'ятника або його частини хочуть підвищити штраф до 8500 грн (зараз до 2550 грн) і тюремний термін до п'яти років (зараз до трьох).

Нагадаємо раніше повідомлялось про те, що українців штрафуватимуть за ввезені телефони стандарту DECT 6.0, заточені виключно під американських споживачів. У нас робота таких радіотелефонів накладається поверх частот для 3G і створює перешкоди.

Щоб уникнути подібної історії з 4G, в Україні і розгорнули боротьбу з несертифікованим товаром. З такою проблемою зіткнувся західний філія Українського Держцентру радіочастот (УДЦР), коли виявив, що саме на заході країни найбільше таких телефонів.

Власникам таких пристроїв навіть світять штрафи в розмірі від 510 до 680 грн. Якщо зловлять повторно, то викласти вже доведеться від 850 до 1700 грн.