Не дарма групі Go-A радили збирати бюджет для поїздки на Євробачення – несподівано фінансовий партнер і організатор Євробачення в Україні UA: Перший втратив всі рахунки.

Національний канал UA: перший несподівано зізнався, що не здатний забезпечити фінансову підтримку Євробачення 2020 і ряду інших міжнародних заходів, так як рахунки компанії заморожені в результаті судового позову.

Примітно, що рішення про замороження рахунків за часом було прийнято 18 і 20 лютого.

“Постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 лютого 2020 року і від 20 лютого 2020 року №61321781 було накладено арешт на кошти, наявні на рахунках Громадського мовника”, – йдеться в документі.

Компанія майже тиждень не робила офіційних заяв про заблоковані рахунки. Зараз же, Євробачення під загрозою відвідування і трансляції, якщо тільки, інший канал не візьме на себе зобов’язання. Раніше прес-служби СТБ і UA: Перший писали, що СТБ займається відбором, а UA: Перший – поїздкою на Євробачення.

Сама участь України вже не під питанням – необхідні фінансові внески канал зробив ще влітку 2019, але організація поїздки групи Go-A і трансляція шоу в Україні вимагає нових юридичних договорів і партнерів.

Крім того, ситуація така, що арешт рахунків вже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участь України в Євробаченні-2020 року, зупинив запуск нових проектів Суспільного.

Найближчим часом арешт також призведе до повної зупинки діяльності телерадіокомпанії, оскільки заблокована можливість здійснювати необхідні витрати для роботи національних телеканалів мовника (UA: Перший, UA Культура), всіх регіональних каналів Суспільного, Діджитал-платформ і трьох каналів радіо (UA: Українське радіо, UA Радіо Промінь та UA: Радіо Культура).

Виявляється, керівництво UA: Перший вже тиждень просить збільшити фінансування від Кабміну, щоб покрити витрати на суди і збори. В іншому випадку, майже весь бюджет на 2020 року піде на оплату штрафів.