ПАТ «КБ «Надра» віднесено до категорії неплатоспроможних.

Про це повідомляє  ІА Корупція Інфо з посиланням на прес-службу Національного банку України.

«Відповідно до вимоги статті 76 Закону України «Про банки і банківську діяльність» 5 лютого 2015 року Правління Національного банку України прийняло постанову № 83 «Про віднесення Публічного акціонерного товариства «Комерційний банк «Надра» до категорії неплатоспроможних», – зазначено у повідомленні.

Основна причина віднесення банку «Надра» до категорії неплатоспроможних – недокапіталізація банку відповідно до вимог стрес-тестування та не приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Національний банк наголосив, що 99% усіх вкладників ПАТ «КБ «Надра» мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тисяч гривень, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі.

Частина клієнтів зі значними обсягами вкладів (близько 1% від усіх вкладників) отримають свої вклади лише в межах суми, гарантованої Фондом.

Загальний обсяг усіх виплат вкладникам ПАТ «КБ «Надра» становитиме понад 3,6 мільярди гривень.

Національний банк зазначив, що віднесення ПАТ «КБ «Надра» до категорії неплатоспроможних стало наслідком його нежиттєздатності ще з часу введення тимчасової адміністрації у 2009 році, призначення якої було викликано, зокрема, ризиковою діяльністю попереднього менеджменту.