сша україна зроя

Як тільки США передадуть оборонне озброєння Україні, Росія почне відкрито забезпечувати зброєю проросійських терористів в Донбасі. Таку думку висловили експерти Міжнародного інституту стратегічних досліджень, пише видання The Guardian, новину передає Корупція.інфо.

Експерти зійшлися на думці, що спроби допомогти українській армії військовим обладнанням і зброєю тільки призведуть до ескалації конфлікту на сході України. Адже як тільки президент США Барак Обама анонсує час доставки в Україну обіцяних раніше протитанкових засобів і систем для боротьби з артилерією, то Росія піде на випередження і протягом декількох годин переправить в Донбас терористам свою зброю у величезних кількостях.


«При цьому Росія доставить озброєння швидше, ніж США, і таким чином американські зусилля будуть нівельовані російської ескалацією», – йдеться в статті.
 

При чому, після такого кроку США, Росія вже не буде заперечувати свою допомогу бойовикам Донбасу. Адже з самого початку окупації Донбасу, російська пропаганда запевняла співвітчизників у тому, що так звана «армія ополчення» воює не проти українців, а проти «сил НАТО і США». З цієї причини поставки американської зброї можуть лише зміцнити росіян у думці, що терористи воюють проти «засилля Америки».
 

Незважаючи на подібні побоювання, професор Колумбійського університету Стівен Сестанович переконаний, що Україні категорично необхідна допомога США. Професор вважає, що США повинні озброїти Україну, навіть якщо Росія погодиться на перемир'я. Сестанович зазначив, що лише маючи в достатній кількості сучасну зброю можна стримувати російську агресію. І якщо в майбутньому Росія захоче знову згадати про свої імперські амбіції, то їй доведеться подумати про пропорційний відповідь від ЗС України.