Під Дебальцеве російські військові розгорнули системи ППО. Російська сторона готується поставити бойовикам велику партію озброєння.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у Твіттері привів супутникові знімки на доказ цього твердження.

"Ми впевнені, це російське військове озброєння, не зброя сепаратистів", – заявив Пайетт. Також він зазначив, що російські військові розгорнули у Дебальцеве системи ППО, а на кордоні готують велику партію озброєння, щоб поставити її бойовикам для бойових дій на сході України.

Як відомо, напередодні речник Державного департаменту США Джен Псакі заявила:

США мають підтверджену інформацію про перетин українського кордону з боку Росії танків і ракетних систем протягом останніх декількох днів.

"Це явно суперечить духові угоди, досягнутої на цьому тижні", – підкреслила Псакі, додавши, що це також йде в розріз з мінськими домовленостями, підписаними у вересні.

Крім того, спікер Держдепу звернула увагу на ракетно-артилерійські обстріли і триваюче наступ на сили АТО в районі Дебальцево.

"Ми впевнені, що це російські військові системи, що не сепаратистські. До того ж, російські військові розгорнули системи ППО поблизу Дебальцеве. Ми також впевнені, що це саме російські системи", – підкреслила Псакі.

 

армия

армия

армия