Порошенко-1024x726

Якщо на Донбасі не буде встановлено мир – по всій Україні буде введено воєнний стан.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає Корупція.інфо

"Ще до Мінська на засіданні Кабінету міністрів України я попередив, що нам потрібно буде у випадку, якщо миру не буде, приймати дуже важке, але необхідне рішення про введення воєнного стану. Ще раз підкреслюю: у цьому випадку військовий стан буде введено не тільки в Донецьку та Луганську, а й по всій країні ", – сказав він.

Також Порошенко повідомив про два можливі варіанти розв'язання нинішньої ситуації на Донбасі.

"Я впевнений, що ми сьогодні стоїмо на важливому роздоріжжі: чи ворог припиняє вогонь, і починається деескалація і політичне врегулювання, чи ворог нав'язує ескалацію конфлікту і нам, і всьому світу", – заявив Президент і додав: "Ми розраховуємо, що той, хто дав свого часу відмашку на початок бойових дій на Донбасі, нарешті схаменеться і скомандує припинити стрілянину з 00:00".

Окрім того, Президент поінформував, що проаналізував  законодавство про воєнний стан і у випадку, якщо не буде миру, негайно внесе до Верховної Ради зміни в це законодавство. За його словами, це дозволить ще сильніше й ефективніше мобілізуватися і об'єднатися для оборони держави.

Нагадаємо, політологи із Фінляндії після опрацювання тексту Мінських домовленостей знайшли підтвердження перебування російських військових в Україні.