комуністи
Сьогодні, 18 лютого, в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться розгляд справи за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Комуністична партія України» (про заборону діяльності політичної партії).

Про це повідомили у прес-службі Мін’юсту.

Засідання розпочнеться о 14.00.

Нагадаємо, у липні 2014 року Мін’юст подав позов до Окружного адміністративного суду Києва про заборону діяльності КПУ. Зокрема, міністр юстиції П. Петренко заявляв, що доказова база становить близько 129 аркушів письмових доказів та відеоматеріалів.

У липні тодішній голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко повідомляла, що стосовно членів Компартії відкрито 308 кримінальних проваджень. Вона зазначала, що є беззаперечні докази того, що як керівник партії, так й інші члени, підтримували анексію Криму, підтримували створення «ЛНР» і «ДНР».

У листопаді минулого року окружний адміністративний суд Києва призупинив розгляд позову Мін’юсту про заборону діяльності Комуністичної партії України, таким чином частково задовольнив захисту КПУ.

Однак у грудні 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України та направив цю справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду, передає Корупція.інфо з посиланням на УНН.

 

Джерело: Корупція.інфо