порох1-1024x719
В мережі з’явилося відео, де президент Петро Порошенко спілкується із працівники державного підприємства «Зал офіційних делегацій» в аеропорту «Бориспіль». Це бюджетне підприємство обслуговує діяльність президента України. Люди потрапили під скорочення і ще в лютому почали страйк. Петро Порошенко зустрівся із цими бюджетниками, 15 березня,  перед вильотом до Берліна. 

Передає новину Корупція.інфо з посиланням на Пресу України.

«Президент, будь ласка, почуй нас», – гукали Порошенкові працівники державного підприємства «Зал офіційних делегацій» в аеропорту «Бориспіль», яких скорочують.

«Та як же вас почути, як ви там верещите?», – відповів Порошенко і зробив кілька кроків до людей.

«Сьогодні є позиція економії державних коштів. Янукович коштував країні 1,5 мільярдів гривень.  На місяць. На Президента зараз витрачають 800 млн. Ми скоротили 700 мільйонів гривень. Адміністрацію Президента скорочено на 40 відсотків. Тому що в бюджеті сьогодні, коли йде війна, ніхто нікого утримувати не буде. За рахунок коштів Державного управління справами зараз фінансується війна. І тому відбуваються скорочення. В повній відповідності до закону. Кому здається, що є порушення закону – є суд, я гарантую вам, що ніхто не буде втручатися в судову справу. І всі судові рішення будуть виконані. Крапка. Але те, що не можна скорочувати апарат державних підприємств, апарат державних управлінь, – це неправда. І тому ми будемо скорочувати Адміністрацію Президента, а Державне управління справами буде скорочувати свої витрати. Це чесно щодо українського народу. Не подобається? Будь ласка, в кожного є свої права. Подавайте до суду. Можете на мене. Якщо порушені ваші права, я вас захищу! Але утримувати за рахунок коштів платників податків, тоді, коли не вистачає армії, ці споруди – я не буду! Це моя позиція!», – розтлумачив Петро Порошенко скороченому персоналу бюджетної установи.

Люди відразу здійняли галас, почали гукати до президента.

«Ви на мене голос не піднімайте, бо вас швиденько зараз приберуть», – тицьнув вбік одного із працівників президент.

«Мають бути скорочення! Крапка! Виберіть представника, – намагався був Петро Порошенко перекричати страйкуючих і раптом побачив перед собою об’єктив відеокамери.

«Ви звідки?», – здивовано двічі повторив Порошенко.

«НТН», – прошепотів оператор та журналіст.

«Добре… Дуже дякую. Передайте лист щодо вашої ситуації», – каже бюджетникам  Порошенко.

«Вже готовий», – передали президенту кілька аркушів страйкарі.

Забравши лист, Петро Порошенко з охороною пішов на літак, а люди вигуками висловлювали йому свою подяку. Страйкарі надіються, що Порошено їх почує.