1600378 (1)

Співробітники Служби безпеки України затримали в Одесі трьох диверсантів. Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський на своїй сторінці у Facebook, передає Корупція.Інфо

Двоє затриманих – учасники місцевого "Антимайдану", 1996 і 1980 року народження.

У ході обшуків у будинку одного із затриманих було вилучено атрибутику "Новоросії", а також комп'ютерну техніку і накопичувачі інформації.

Ще один "антимайданівець" – учасник так званого проекту "Куликове поле". Він підтримував контакти з жителями Одеси, які беруть участь у бойових діях на сході України у складі терористичних угруповань.

Також управлінням СБУ в Одеській області з координації департаменту контррозвідки було виявлено та припинено підготовку терористичного акту.

"У результаті спецоперації було затримано громадянина 1973 року народження, одесита. Він незаконно зберігав та виготовляв СВУ (саморобний вибуховий пристрій, – ред.), вогнепальну і холодну зброю, брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 року в Одесі", – повідомив Лубківський.

Під час обшуку у чоловіка було вилучено СВУ потужністю в 500 грамів в тротиловому еквіваленті, вісім пістолетів, три гвинтівки, снайперські приціли, патрони, а також антиукраїнська сепаратистська література. Його діяльність координували невстановлені особи з Криму. Правоохоронці встановлюють його причетність до скоєння терористичних актів в Одесі та Одеській області.