Басманний суд Москви розглядає скаргу захисту незаконно ув'язненої в російській в'язниці громадянки України Надії Савченко на об'єднання справ проти неї в одне провадження, повідомляє ІА Корупція Інфо.

Надію доставили на судове засідання. Її супроводжували 10 конвоїв. Перед входом до зали вона крикнула "Слава Україні!" у відповідь присутні прокричали їй "Героям слава!".

Адвокат Савченко Марк Фейгін написав у своєму Twitter, що Надія схудла на 20 кг. "Надія важить 53 кг. У залі суду лікар сидить. До речі", – написав він. За його словами, до голодовки вага льотчиці становила 75-78 кг.

У ході засідання суд відмовив захисту Савченко у відводі головуючого судді. Про це йдеться в постанові судді Артура Карпова. Суд не знайшов підстав для відводу головуючого, оскільки, на його думку, жодне з вказаних захистом обставин не є порушенням законодавства і не перешкоджає розгляду скарги захисту на дії слідства.

На думку адвокатів льотчиці Карпов, що входить в "список Магнітського", не може розглядати скаргу Савченко, оскільки та є членом ПАРЄ, внаслідок чого адвокати вбачають "конфлікт інтересів".