1 квітня розпочалося засідання Київського районного суду Сімферополя щодо семи студентів, які хотіли зняти відеоролик на підтримку кримськотатарського телеканалу ATR, що опівночі припинив мовлення в Криму через відмову «Роскомнагляду» видати ліцензію на роботу.

Групу студентів затримали за зйомку вдеоролика / krymr.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Як повідомили студенти Крим. Реалії, їх затримала «поліція» у Воронцовському парку Сімферополя 30 березня, передає Корупція.інфо

«Нас викликали в суд, за те, що ми знімали відеоролик на підтримку телеканалу ATR. Студенти зібралися в парку Сімферополя, але коли почали знімати, з-за рогу нагрянув загін поліції. Молоді люди спочатку відійшли, але потім повернулися, вирішивши йти до кінця за свою ідею. Їх затримала поліція і відвезла у відділення, протримавши там більше трьох годин», – розповіла студентка Кримського інженерно-педагогічного університету Ельвіна.

«Нам не зачитали наші права, на нас чинили психологічний тиск», – заявила дівчина, назвавши те, що відбувається «блюзнірством над правами людини».

Студентам закидають «проведення несанкціонованого мітингу».

Адвокат Джеміль Таміш клопотав про перенесення засідання, щоб краще ознайомитися зі справою. Однак суд йому в цьому відмовив. За його інформацією, всіх сімох студентів судитимуть окремо.

З 1 квітня телеканал ATR припинив мовлення. До кінця березня йому не вдалося зареєструватися як ЗМІ, згідно з російським законодавством.

Телекомпанія кілька разів подавала документи в «Роскомнагляд», але їх повертали назад з різних причин. Аналогічна ситуація з іншими ЗМІ, що входять в медіахолдинг ATR – дитячий кримськотатарський телеканал Lale, FM-радіостанції «Мейдан» і «Лідер», якіприпинили як аналогове, так і супутникове мовлення. Без російської реєстрації також залишилося інтернет-видання «15 хвилин», новинний сайт QHA.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1062410-u-simferopoli-pochavsya-sud-nad-studentami-scho-znimali-videorolik-na-pidtrimku-atr.html

 

Кримський табір «Артек» офіційно перейшов у власність Росії