гордієнко

Микола Григорович Гордієнко (9 лютого 1962, село Велика Чернявка, Попільнянський район, Житомирська область) — український державний службовець, Голова Державної фінансової інспекції України. Хто наспраді ця людина, які сміливо взялася говорити про корупційність нового уряду?


Освіта
Освіта вища, 1987 року закінчив Київський інститут народного господарства за спеціальністю «Бухгалтерський облік і аналіз господарської діяльності», кваліфікація економіст; 2000 року — Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Правознавство», кваліфікація юрист

Трудова діяльність
Вересень 1979 — квітень 1980 — водій транспортного цеху Київського заводу ім. Лепсе.

Травень 1980 — квітень 1982 — служба в лавах Радянської Армії.

Липень 1982 — травень 1989 — водій транспортного цеху, фрезерувальник, інженер-технолог механічного цеху Київського заводу ім. Лепсе.

Травень — липень 1989 — оперуповноважений БРСВ Дніпровського РВВС м. Києва.

Липень 1989 — вересень 1993 — оперуповноважений, старший оперуповноважений відділення ЗЕЗП Жовтневого РВВС м. Києва.

Вересень 1993 — лютий 1997 — заступник начальника відділу ДСБЕЗ Жовтневого РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Лютий 1997 — листопад 1998 — начальник відділу ДСБЕЗ Жовтневого РУ ГУ МВС України в м. Києві.

Листопад 1998 — квітень 2001 — заступник начальника управління податкової міліції ДПА в Київській області.

Квітень 2001 — вересень 2003 — перший заступник Голови — начальник управління податкової міліції ДПА в Київській області.

Вересень 2003 — лютий 2004 — перший заступник начальника Головного управління податкової міліції ДПА України.

Лютий 2004 — березень 2005 — заступник начальника податкової міліції — директор Департаменту боротьби з відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом ДПА України.

Березень 2005 — січень 2008 — заступник Міністра транспорту та зв'язку України.

Квітень 2010 — грудень 2011 — заступник Голови Головного контрольно-ревізійного управління України.

Грудень 2011 — серпень 2013 — директор Департаменту операційного аудиту Державної фінансової інспекції України.

З квітня 2014 — Голова Державної фінансової інспекції України.


Нагороди та звання
Присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» 2012 року.

Відомчі заохочувальні відзнаки: Почесні грамоти Державної податкової адміністрації України у 1999, 2002 та 2005 роках, нагрудний знак «За відзнаку в службі» 2003 року, нагрудний знак «Почесний працівник державної податкової служби» 2004 року.

Державний службовець 5-го рангу (червень 2010).


За новинними слідами:

29 весесня 2014 року на сайті СТоп Откат вперше з'явилась інформація про "бійця з корупцією" не лише у вигляді біографічних даних.

"ЗАМКНУТЕ КОРУПЦІЙНЕ КОЛО

Нова влада публічно заявила про свою відповідальність за долю нашої країни, за зміни які вкрай потрібні, за нещадну боротьбу з корупцією, але це все поки що на словах, а на ділі відбувається грубе порушення законів України, ігнорування та прикриття корупційних дій. 

В цьому плані хочеться навести кричущий приклад повного ігнорування вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» в частині вимог щодо обов’язковості проведення спеціальної перевірки осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Так, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 №301-р Головою Державної фінансової інспекції України було призначено Гордієнка Миколу Григоровича. Залишимо за межами цієї статті моральні та ділові якості цього кандидата, який в свій час пройшов серйозну школу служби в податковій міліції та довгий час знаходження ще тоді в ГоловКРУ неодноразово стверджував про про свої міфічні зв’язки з Президентом Росії Путіним В.В. та повернемося в наш час. 
На момент свого призначення Гордієнко М.Г. вже не був державним службовцем і звичайно відповідно до ст. 11 вказаного Закону потребував проведення спеціальної перевірки перед призначенням на високу посаду. Але така процедура. яка чітко виконується перед призначенням будь-якого рядового держслужбовця та потребує не менше 2-х місяців часу в цьому випадку відповідальними посадовими особами Кабінету Міністрів України була грубо знехтувана. 
Адже запит на проведення спеціальної перевірки Гордієнка М.Г. був спрямований до Нацдержслужби лише 17 квітня 2014 року, а результати проведеної перевірки були направлені до Кабінету Міністрів України вже 30 травня 2014 року. Тобто призначення Гордієнка М.Г. 5 квітня 2014 року на посаду Голови Держфінінспекції було незаконним.

І це непоодинока практика. Під прикриттям революційної доцільності, повністю непрозоро та суб’єктивно Кабінет Міністрів України до цих пір призначає на вищі державні посади осіб, яких дуже часто не відповідають встановленим вимогам та при цьому зневажаючи вимоги чинного законодавства. 

Здійснюється не просто порушення антикорупційного законодавства, але й в будь-яка спроба притягнути до відповідальності винних осіб наштовхується на повне ігнорування як на рівні Генеральної прокуратури України так і на рівні Кабінету Міністрів України.

Так, для з’ясування порушень при призначенні Гордієнка М.Г. був надісланий наступний Запит публічної інформації, до Секретаріату Кабінету Міністрів України:
З секретаріату Кабінету Міністрів України прийшла відповідь, що перевірку проведено, ніяких порушень не виявлено і ні слова про те що було грубо порушено процедуру призначення:
Далі була направлена Заява про корупційне правопорушення при призначенні Гордієнка М.Г. на посаду Голови Державної фінансової інспекції України до Генеральної прокуратури України з вимогою проведення прокурорської перевірки та застосування заходів прокурорського реагування.
Генеральна прокуратура України в кращих традиціях своєї роботи, замість забезпечення, контролю та нагляду за дотриманням законів, а особливо законів в сфері протидії корупції не знайшла нічого кращого як направити Заяву до Кабінету Міністрів України по принципу – ви порушили, ви самі з собою і розбирайтеся.
Дуже дивна позиція найвищого правоохоронного органу на тлі заяв Президента України Порошенка П.О. про необхідність рішучої боротьби з корупцією.
І звичайно Кабінет Міністрів України «об‘єктивно розібрався в ситуації» і надав відповідь, що призначення Гордієнка М.Г. було дуже необхідним, кандидатура була опрацьована за 1 день з дня подання Міністерством фінансів України, документи щодо перевірки надіслані в установленому порядку та і порушень не виявлено.
Міністр Кабінету Міністрів навіть оком не моргнув – немає порушень і все – дивіться краще у себе. Отака правда чи брехня по – новому. 
Корупційне коло замкнулося і ніякої тобі відповідальності. А з корупцією обов’язково будемо боротися – якось потім…

forum.prokurorska-pravda.today/"

Повернімося трішки назад у часі – 28 липня Сергій Лещенко викладає у фейсбуці такий пост:

У Вишгороді сталося смертельне ДТП в результаті перегонів. У одній з машин, яка змагалася, знайшли зброю, ксерокопії 60 паспортів та посвідчення помічника прокурора Солом'янського району Києва. І як раз учора мені розповідали, що прокурором Солом'янського району нещодавно призначений знаний мажор та любитель автогонок Олександр Гордієнко – єдиною видатною рисою якого є те, що він є сином голови Державної фінансової інспекції України Миколи Гордієнка. Ще пів року тому (до революції) він був помічником прокурора, у березні його призначено заступником прокурора Подільського району і от зараз – підвищення до прокурора району. Розслідування цієї справи – тест для генпрокурора Віталій Ярема.

Ну що ж, Ярема тестів не пройшов, а старший Гордієнко продовжив свою почесну місію.

І тут, 4 березня поточного року сталося незвичайне – його звільнили із посади Керівника Держфінінспекції. Збіг? Не думаю.

 

Кабінет міністрів України усунув керівника Державної фінансової інспекції від виконання обов'язків на час службового розслідування. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду.

«Друге рішення, яке стосується Державної фінансової інспекції. Провести службове розслідування діяльності Державної фінансової інспекції. І безпосередньо його керівника. На час службового розслідування відсторонити керівника », – сказав Яценюк.

За його словами, перевірка повинна пройти по трьох пунктах: «Перший пункт – необ'єктивність проведення фінансової перевірки концерну« Антонов », де за даними перевірки треба всьому керівництву концерну дати по ордену. Правда, концерн майже на межі банкрутства. Друге – зловживання аудиторів фінансової інспекції під час проведення аудиту великих державних компаній, третє – відсутність дієвого контролю за державним майном та державними коштами, яке повинно було здійснюватися Державною фінансовою інспекцією ».

За його словами, перевірка здійснюватиметься два тижні.

«Я думаю, там треба буде приймати, в тому числі, і нове кадрове рішення і готувати сильну і чесну людину, для того, щоб державні компанії та державні кошти контролювалися урядом, а особи винні притягувалися до відповідальності, а не щоб Державна фінансова інспекція була ще однієї державної годувальницею », – сказав прем'єр.

 

«Будемо чистити всіх. Немає своїх, чужих. Є або особа, яка виконує в цей складний час для країни функції щодо захисту держави, виходу держави з економічної кризи. Або можливо є нові люди зі старими правилами, які будуть зачищені, звільнені і притягнуті до кримінальної відповідальності. Вже зараз звільняємо, міняємо і залучаємо до кримінальної відповідальності », – заявив Яценюк.

 

Ігри в "хто кого"

Очільник Держфінінспекції Микола Гордієнко викрив корупційні схеми уряду Яценюка.

Спочатку він виступив у Верховній Раді зі звітом про мільярдні оборудки керівництва уряду. Почавши з розслідування діяльності Азарова Гордієнко провів аудит корупційних схем Яценюка.

У соцмережах подейкують, що Гордієнка після цих заяв потрібно буде брати під програму захисту свідків злочинів.

Зокрема у своєму виступі Микола Гордієнко вказав, що пенсійною “реформою” Яценюка передбачено поповнення бюджету України на ₴3,5 млрд., у той час, коли Держфінінспекцією виявлено фінансових махінацій на суму ₴7,5 млрд, які держава мала б повернути через суди.

ВІДЕО ДИВІТЬСЯ ТУТ : Виступ очільника Держфінінспекції може поховати уряд Яценюка (ВІДЕО)


І знову крок у відповідь. ЧИ не здаються дивними ці намагання затоптати один одного?

 

Уряд просить правоохоронців розслідувати, чи не було корупційної складової при призначенні сина Гордієнко Олександра прокурором Солом'янського району Києва.

Кабінет міністрів звинувачує відстороненого від виконання обов'язків керівника Державної фінансової інспекції Миколи Гордієнка в подачі неправдивої інформації в декларації про доходи. Про це на брифінгу сказала перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«Паном Гордієнко були надані неправдиві дані в його декларації за 2013», – сказала вона.

Кабмін встановив, що Гордієнко проживає зі своєю колишньою дружиною, проте не вказав її майно у своїй декларації. Таким чином, глава Держфінінспекції не вказав у своїй декларації ряд земельних ділянок у Київській області загальною площею 0,5 га, нежитлові приміщення в центрі Києва, будинок площею 400 кв. м у Васильківському районі Київської області та кілька автомобілів представницького класу.

Кабмін просить почати розслідування проти Гордієнко за приховування зазначених відомостей.

Крім того, уряд просить правоохоронців розслідувати, чи не було корупційної складової при призначенні сина Гордієнко Олександра прокурором Солом'янського району Києва.

Нагадаємо, службова перевірка визнала незадовільною роботу відстороненого керівника Держфінінспекції Гордієнко.

Гордієнко заявляв про корупцію в Кабміні Арсенія Яценюка. Генпрокуратура перевіряє факти, про які він заявив.

 

Про подальший розвиток конфілкту Гордієнко VS влада дізнавайтеся на Корупція.інфо