12-13 квітня СБУ спільно з прокуратурою провела у Харківській області спецоперацію, в результаті якої знешкоджено велику групу терористів, яких координував керівник «Оплоту» Євген Жилін.

Про це повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, новину передає «Преса України», повідомляє Корупція.інфо

Повідомляється, що терористична група складалася з одинадцяти осіб, які причетні до вчинення терактів у Харкові та області.

«Бойовики підозрюються в обстрілі центрального офісу одного з комерційних банків у липні та Харківського обласного військкомату в серпні минулого року, учиненні вибуху біля офісу волонтерської організації в лютому та підриві залізничної цистерни у квітні ц.р», – розповів Лубківський.

Він зазначив, що таким чином вдалося не лише розкрити вже скоєні теракти, а й попередити нові злочини. 

«Усі затримані є громадянами України 1968-1983 р.н. Група була добре організованою з чітким розподілом ролей та обов'язків. Координатором терористів був керівник харківської організації «Оплот» Євген Жилін», – поінформував радник Наливайченка.

У злочинців вилучили великий арсенал зброї, зокрема: гранатомети, реактивні вогнемети, автомати, міни, гранати, вибухові речовини та іншу зброю, яку контрабандним шляхом завезли в Україну.

Лубківський додав, що спецоперація Служби безпеки у Харківській області триває.

Раніше голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що в ході проведення третього етапу антитерористичної операції в Одесі та області затримали 29 диверсантів, які готували політичні вбивства, здійснювали підпали партійних офісів та готувалися оголосити «народну республіку».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У ДТП загинув прокурор Вовчанського району Харківської області

Підривницю харківської стели арештували на 2 місяці (Фото)

Харківська облрада визнала Росію агресором (ФОТО)