Сергій Железняк, член фракції «Єдина Росія», нещодавно запропонував на розгляд закон, який вводить покарання за «публічну демонстрацію символіки або атрибутики організацій, які співпрацювали з фашистськими рухами і організаціями». Здавалося б, нічого неординарного, просто ще одна заборона в Росії. Та цього разу влада не зважила один факт. Своїми нововведеннями вона забороняє використання власного прапору.

23

Заступник спікера Держдуми, член фракції «Єдина Росія», який і запропонував цей закон, при доведенні необхідності цього закону, акцентував увагу на подіях в Україні:

В ходе подготовки законопроекта ко второму чтению стала особо очевидна актуальность его принятия, поскольку события на Украине, не могут оставить равнодушными ни одного цивилизованного человека. На Юг-Востоке Украины, несмотря на объявленное перемирие, продолжается уничтожение мирного населения Новороссии, в котором активно участвуют последователи идеологии Степана Бандеры, неонацисты открыто проводят факельные шествия по центральным городам Украины, запугивая и терроризируя людей, а киевские власти расписываются в своей беспринципности и фактической поддержке нацистской идеологии, принимая решения в угоду радикальным националистам. Мы помним, что 14 октября на Украине появился новый государственный праздник – День защитника Украины, который приурочен к годовщине создания Украинской повстанческой армии

Антифашистская прививка у нашего многонационального народа выстрадана десятками миллионов жизней, которые отдали наши предки за победу над нацизмом в Великой Отечественной войне. Мы не вправе допустить, чтобы в России и в мире подняли голову неонацисты и организации, которые публично пытаются демонстрировать атрибутику или символику организаций, сотрудничавших с фашистскими организациями и движениями. Принятие данного закона создаст действенный инструмент для пресечения попыток фальсификации истории Великой Отечественной войны, глумления над нашей исторической памятью, а также для эффективной борьбы с адептами разрушительной человеконенавистнической идеологии нацизма.

Железняк знову розказав про примарних бандерівців, які винищують людей Новоросії, назвавши перших ще й неонацистами. Звинуватив Київ, або як в народі називають «київську хунту», у потуранні нацистській ідеології.

Якщо звернемось до історії, то згадаємо один немало важливий факт: Нюрнберзький міжнародний трибунал у свій час повністю виправдав і УПА, і лідера українських патріотів Степана Бандеру.

Сергій Железняк ще оперував фактом перенесення дати святкування Дня захисника Вітчизни на 14 жовтня, адже для росіян це «жахлива дата» – створення Української повстанської армії. Політик стверджував це посилаючись на міф про те, що УПА воювало проти Росії, за нацистський режим. Одначе він промовчав, що насправді боролася вона як проти радянських окупантів, так і проти німецько-фашистських.

А тепер основний feil закону. Біло-синьо-червоний триколір Російської Федерації у період Другої світової війни ( «Великої вітчизняної» – у Росії) був офіційним символом РОА – Російської визвольної армії.

Знову звернемось до історії, банально зайдемо до Вікіпедії: РОА (1942-1945 рр.) – антирадянське військове з'єднання, яке воювало під час Другої світової війни на боці Німеччини та проти Радянського Союзу. РОА формально була збройними силами КОНР (Комітету Визволення Народів Росії) під проводом генерала Власова. Складалася переважно з добровольців з числа радянських перебіжчиків, військовополонених та колишніх членів емігрантського Білого руху Росії. РОА брала участь у незначних військових діях проти Червоної армії. Ця армія відрізнялась особливою кровожерливістю, тому виконувала найбруднішу роботу – таку як операції проти цивільних людей. РОА у Німеччині мала назву – Східний легіон SS.  

Визвольна армія діяла під командування генерала Андрія Власова (перейшов з радянської армії до Гітлера). Штаби РОА прикрашали портрети Гітлера, символи зі свастикою та прапори сьогоднішньої Росії.

Щоб довести чи справді використовували солдати РОА триколір Росії, варто зазирнути у деякі музеї, у деяких навіть збереглися триколірні полотнища.

630x420

Це відома російська картина – солдати червоної армії кидають до підніжжя мавзолею Леніна трофейні гітлерівські прапори.

527x751 616x720

А тепер повертаємось до сьогодення. Якщо закон приймуть у другому читанні. То за "публічну демонстрацію символіки і атрибутики організацій, які співпрацювали з фашистами", один з таких символів – це російський триколір, застосовуватимуть покарання у вигляді великого штрафу або ж арешту – термін до 15 діб.

Сергію Железняку варто підтягнути рівень історії, адже одна справа не розуміти хто такий Степан Бандера і що він робив, зовсім інша через незнання власної історії заборонити державний герб Російської Федерації.

Проте можемо вже зараз здогадатись, що відповість на такі факти Железняк:

Принятие данного закона создаст действенный инструмент для пресечения попыток фальсификации истории Великой Отечественной войны, глумления над нашей исторической памятью, а также для эффективной борьбы с адептами разрушительной человеконенавистнической идеологии нацизма.

 

Автор: Yavkubi