«Батько заступник міністра, інтимне відео і …»: Вся правда про нардепа Мустафу Найєма і його таємних обраниць

Про нього ходять різні чутки, хтось вважає, що він один з кращих журналістів, хтось звинувачує за продажність в політиці. Що відомо про Мустафу Найєма і його таємних обраниць, дізнавалася редакція Корупція.Інфо

Мустафа Найєм народився в 1981 році в столиці Афганістану Кабулі. За національністю чоловік – пуштун. Але прожив він там не довго, всього до 11 років. Мама хлопчика померла, коли йому було три роки, а батько вирішив переїхати в Росію, в Москву. Мустафа зізнавався, що його тато домігся не малого успіху і навіть став заступником міністра освіти. Після розпаду Радянського Союзу, він з татом переїжджає до Києва.

Популярне: "Перепрошую, але глибоко в душі я…": Помилка Парубія спровокувала істерику у Верховній Раді

Хлопець закінчує технічний ліцей в Києві, а вже в 2004 Київський політехнічний інститут. Але українцям Найєм став відомий завдяки своїй журналістській діяльності. Уже в 2005 році він влаштовуватися кореспондентом української газети «Коммерсант», потім переходить в «Українську-правду».

До 2007 року чоловіка вже називають одним з найперспективніших журналістів. Молодий хлопець вів свій блог, в якому розкривав гострі теми і не боявся відкрито висловлювати свою позицію щодо влади. Найбільше критики від Найєма дісталося команді Януковича.

Попрацювати Найєм встиг і на телебаченні. У 2008 році разом з Савіком Шустером він відкрив спільний проект «Чорне і біле» на телеканалі «ТВі» і став його ведучім. Всього вийшло близько 40 випусків цього політичного шоу. У 2013 році виник перший гучний скандал пов'язаний з його журналісткою діяльністю, коли головного директора телеканалу «ТВі» звільнили, а на його місце призначили людину лояльного до Януковича. Але Найєму такий фінт не сподобався і він організовує страйк, до нього приєдналися і інші журналісти телеканалу. У підсумку більшість команди звільнилося. Після цього Мустафа стає одним із засновників «Громадського» телебачення.

Його шлях в політику почався разом з «Революцією Гідності». Він був одним з організаторів Майдану, закликаючи людей виходити з протестами. Саме тоді він приєднується до «Блоку Петра Порошенка» і стає Народним депутатом.

Після цього відношення українців до Мустафи дуже змінилося, багато хто заявив про те, що відомий журналіст просто продався, ось тільки про те кому саме – ходило кілька версій. Деякі заявляли, що його під крило взяв Петро Порошенко. Інші –  що разом з Сергієм Лещенком він став маріонеткою Віктора Пінчука.

До чого немає претензій, так це до декларації політика. За минулий рік він задекларував 227,7 тисяч гривень зарплати і ще 250 тисяч, які виділялися на на забезпечення депутатської діяльності. У ці гроші входять витрати на забезпечення Найєма житлом, так як квартири в Києві у депутата немає.

Політик намагається триматися якнайдалі від скандалів, але у нього це виходить не завжди.

Найєм зізнавався про те, що ще за президентства Януковича співробітники спецслужб влаштували за ним стеження. Але не просте, вони отримали в розпорядження інтимне відео нардепа. Чоловік розповідав, що його часто шантажували цими плівками, але матеріал так і не був опублікований в Інтернеті.

Буквально в кінці квітня він потрапив у велику розбірку в якій йому зламали щелепу. Чоловік на своїй машині відмовився пропустити хлопців на «Гелентвагені», які вирішили влаштувати розбірки прямо в центрі міста. Молоді люди накинулися на депутата з кулаками, розбили йому щелепу і кілька ребер. Зараз нардеп уже вийшов з лікарні і хоче домогтися справедливого рішення суду.

Особисте життя депутата теж досить цікаве і покрите таємницями. Найєм ніколи не розповідав про своїх обраниць, але про деякіх нашій редакції вдалося дізнатися. Першою обраницею журналіста стала фотограф «Коммерсанта», з якою чоловік познайомився ще в 2005 році. У пари зав'язалися відносини і вони розписалися. У шлюбі народився син Найєма – Марк-Міхей. Але відносини прожили всього кілька років.

Після цього про відносини Мустафи забувають на довгий час, поки не з'являється інформація про те, що він зустрічається з відомою телеведучою Тетяною Даниленко. Брат нардепа в 2014 році навіть заявляв про їх запланований шлюб. Сам Найєм називав її своєю цивільною дружиною. Але і ці відносини не склалися.

Останнім часом з'явилися чутки про те, що у нардепа зав'язався ще один роман, на цей раз зі своєю колегою Світланою Заліщук. Але у жінки вже є чоловік, правда цивільний.