Безкоштовне тестування води у Львові виявилося шахрайством

Представники фірми «Д.В.М. Компані», пропонуючи львів'янам безкоштовне експрес-тестування води з метою продажу фільтрів для води за $800, вдаються до шахрайства.

Такі висновки зробили журналісти "Спецвідрядення" за результатами власного розслідування.

Представники «Д.В.М. Компані» провівши "дослідження" зразків води методом звичайного електролізу, виявили в них значну кількість шкідливих речовин та важких металів. При цьому "дослідники" запропонували дорогий фільтр, який очистить воду від усіх небезпечних забрудників.

Лабораторії, в які звернулися журналісти, результати дослідження представників «Д.В.М.» не підтвердили. Фахівці кафедри хімії ЛНУ ім. І. Франка просто висміяли ідею аналізу води на вміст шкідливих речовин методом електролізу.

«Дії таких “дослідників” покликані спровокувати емоції в потенційного клієнта. Це дії, які неправдиво відображають інформацію про якість цієї води. Основна мета – спонукати людину погодитися на придбання товару. Такий процес маніпулювання результатами підпадає під ст. 190 ККУ – вчинення шахрайських дій»,– пояснив правозахисник Юрій Танасійчук.

Згодом директор «Д.В.М. Компані» Андрій Луцик зізнався, що представники компанії вміст шкідливих речовин визначали "на око" в залежності ввід того, якого кольору набирала вода в процесі електролізу.

«Іржа, трохи синьки було. А це гербіциди, пестициди, нітрати, нітрити. А це темне – важкі метали, які взагалі не виводяться з організму… Ми не стверджуємо, що саме ми можемо визначити якість води, можемо лише орієнтовно сказати, володіючи інформацією, котру беремо з Інтернету»,– розповів Андрій Луцик.

Зазначимо, якість самих фільтрів журналісти не досліджували. Під підозрою опинився сам спосіб збуту товару через сумнівне дослідження.

 

Читай найсвіжіші новини про Львів