Біля Львівських храмів хочуть облаштувати місця для паркування

5 грудня під час засідання ЛМР підняли питання про облаштування місць паркування у вихідні та святкові дні неподалік храмів у центрі Львова.
Таку пропозицію в ході засідання озвучив начальник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир. Він показав напрацювання управління відносно питання паркування автомобілів у центрі міста у вихідні та святкові дні.

Поміж пропозицій пропонують розглянути наступні: долучення вул. Сербської (від вул. Валової до пл. Соборної) до зони паркування на Валовій, визначення одностороннього руху від вул. Князя Романа до Винниченка, облаштування місця для паркування поблизу храмів в центрі міста, також спорудження підземних або наземних паркінгів на основних транспортних артеріях при в’їзді до центральної частини Львова.

Один з членів виконкому Василь Косів з іншого боку зауважив, що виступає проти перетворення площ біля церков на паркінги.

«Не можна цього робити, ці площі для пішоходів. Коли з храму виходить кілька сотень людей, коли туристів багато, і ще заставити все це автомобілями…»,

– зауважив Василь Косів.

Однак начальник управління транспорту дав пояснення, що поки що це тільки пропозиція, яка навіть не обговорювалася із настоятелями храмів. Він стверджує, що цю ідею потрібно ще детально вивчати.

Крім того, ще однією пропозицією, яку озвучив Віктор Щир, було підвищення ціни за годину паркування у центрі Львова із 4 грн до 40 грн.

Перший заступник мера Львова Олег Синютка у свою чергу наголосив, що відповідна пропозиція управління транспорту не заслуговує вважатися серйозною, і над нею ще потрібно працювати.

«Я навіть не хотів би, щоб журналісти всерйоз її репрезентували для громадськості. Бо це дуже сиро»,

– резюмував перший заступник Садового.

Отже, виконкомом було вирішено підняти це питання ще раз через місяць.

 

Джерело: Ваші новини

 

 

новини про Львів