Білий прапор під Херсоном! Здаються всі – відчайдушний наступ: переломна битва. Переможемо!

Ситуація на півночі Херсонщини залишається напруженою. Там тривають запеклі бої.

Окупанти навіть намагаються атакувати позиції ЗСУ. Про це 24 каналу сказала речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

Ворог добре укріплений і намагається час від часу висилати диверсійні групи, аби проривати нашу оборону. Але щоразу отримують вогневу відсіч, втрати й повертаються на вихідні позиції,– сказала вона.

Як стверджує Гуменюк, передові підрозділи, які перебувають на лінії зіткнення, дуже пошматовані. Їх поповнюють новоспеченими “мобіками”, яких привозять одразу з військкоматів – без підготовки та морального налаштування.

“Саме ця категорія є основним розхитуючи фактором, адже вони приносять в окопи наратив про те, що немає чого тут робити й треба якось вибиратися. Вони вже приїздять з поданими даними про себе про перехід в обмінний фонд. Цим, як вірусом, заражають підрозділи, які там перебувають.”, – відзначила Гуменюк.

Так, у росіян мало-помалу відбувається стадія прозріння. За словами речниці ОК “Південь”, вони починають усвідомлювати, що вихід все-таки є, і не обов’язково тікати з поля бою, можна просто вийти з окопу і підійняти будь-який білий предмет.

“В них не завжди є спосіб оголошення своїх намірів. Були випадки, коли підіймати шматок пінопласту білого кольору, щоб привернути до себе увагу”, – зазначила Наталія Гуменюк.

Своэю чергою перший заступник голови облради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський звернувся до херсонців:

« Хочу звернутись до голів ОСББ, медичного персоналу та жителів міста Херсон. 

Один із меседжів пропаганди окупантів — ЗСУ обстрілюватимуть місто. Наголошую на тому, що українська армія не вчиняла і не вчинятиме таких дій. Наші воїни в першу чергу звільняють людей, а не території. Для них важливе людське життя і збереження критичної інфраструктури міста, щоб це життя можна було підтримувати у нормальному стані й надалі. 

Ворог, який захопив місто, підступний. Його дії ми бачимо по тих деокупованих громадах, які  були доведені до гуманітарної  кризи і залишені практично без нічого. 

Тож прошу наших жителів бути готовими до будь-яких провокацій агресора. Голови ОСББ і працівники лікарень мають перевірити наявні укриття на предмет можливого прийняття там людей. Лікарні в Херсоні — це гуманітарні штаби. Треба бути готовими до роботи у посиленому режимі. 

Містяни — ваше життя для нас найцінніше. Так, доведеться згадати про тривожну валізу із документами, запасами води та їжі на кілька діб. Україна робить все можливе аби вас убезпечити і та валізка вам не знадобилась. Однак маємо бути готовими. 

Херсон неодмінно стане вільним. Вільне життя повернеться на його вулиці. Гуртуємось, допомагаймо один одному і віримо в Перемогу!»

Раніше “Центр національного спротиву“ повідомляв, що у тимчасово окупованому Херсоні російські військові готують провокації. Окупанти мають намір звинуватити в них Збройні сили України.

Окупанти стали закликати місцевих жителів до пильності. Росіяни оголосили “евакуацію” у місті. Вони мають намір переселити людей з правого на лівий берег Херсонщини.

Колаборанти стали вивозити власні родини до Криму. Це пов’язано з несприятливою для окупантів ситуацією на фронті.

Російські військові стали попереджати, що нібито ЗСУ готують воєнні злочини. У такий спосіб окупанти застосовують пропаганду, аби відвернути увагу громадян РФ від провалу їхньої армії.

Ворог не зацікавлений в збереженні життів місцевих, тому має намір використовувати скупчення людей для провокацій та “живого щита”.

“Враховуючи ситуацію, ми закликаємо мешканців тимчасово окупованої Херсонщини зберігати пильність й за можливості залишити регіон та виїхати на підконтрольну територію України”, — наголосили у повідомленні.