Через хабарництво у вишах відкрили 97 справ

Органи внутрішніх справ у 2014 році відкрили 97 кримінальних впроваджень щодо хабарництва у вишах, зокрема, при вступі.

Про це повідомив заступник директора департаменту вищої освіти начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи Міністерства освіти і науки України Микола Фоменко під час регіональної наради-семінару з питань організації і проведення прийому вступників до ВНЗ у 2015 році.

Як повідомляє прес-служба Національного університету «Львівська політехніка», нарада-семінал відбулася сьогодні, 28 листопада у Львові.

На нараді виступила перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун. Вона відзначила, що умови прийому 2015 року розроблені з врахуванням нового Закону про вищу освіту.

Тепер виші матимуть право самі визначати конкурсні предмети для отримання сертифікатів незалежного центру оцінювання якості освіти. Як вона наголосила, це слід робити з позицій широкої автономії вишів і здорового глузду, закликавши причетних до вступної кампанії уважно вивчити Умови прийому і свої ж правила прийому, щоб бути готовими розтлумачити усі нюанси вступу, особливо непростий механізм обрахування конкурсного балу.

 

Читай найсвіжіші новини про Львів