Це реально казка! На ранок – остаточна перемога на Півдні: Мелітопольський фронт все. Дочекалися!

ЗСУ продовжують звільняти окуповані території та вибивати російські війська якомога далі.

Українські війська прорвали оборону противника, зайшовши в село Роботине на Мелітопольському напрямку. Свої лінії оборони росіяни вже не можуть достатньо насичувати особовим складом, адже Збройні сили України б’ють по їхній логістиці. Про це сьогодні, 23 серпня, сказав військовий експерт, учасник миротворчих місій у Косові та Іраку Сергій Грабський в ефірі телеканалу  FREEДОМ.

Експерт наголосив, що противник створив потужні лінії укріплень, але вони мають сенс тільки тоді, коли армія обороняється високомотивованим підготовленим особовим складом у достатній кількості, якщо він забезпечений усім необхідним. А з цим у російських окупантів проблеми.

Коментуючи вихід української армії на Роботине Запорізької області, експерт акцентував: ЗСУ таким чином збільшили зону тиску на оборону ворога.

“Перспективи бачимо однозначні. І ці перспективи називаються прорив оборони противника і вихід на оперативний простір. З виходом українських підрозділів на Роботине ми збільшуємо зону тиску на лінії оборони противника. Тобто ворог не завжди може зрозуміти і побачити, на якому напрямку будуть зосереджуватися основні зусилля з прориву його оборони. Таким чином вихід на Роботине свідчить про те, що Сили оборони України продовжують вести наступальну операцію, вести її успішно, незважаючи на дуже складні умови проведення цієї операції”, —  сказав Грабський.

Також експерт прокоментував обстановку на Куп’янському напрямку, де російські війська продовжують тиск.

“Вони будь-яким способом намагаються прорватися до міста і вийти хоча б на рівень Куп’янськ- Вузловий, на цю лінію. Бої тривають, українські війська утримують оборону і говорити про те, що ми залишаємо місто було б дуже передчасно”, — наголосив Грабський.

При цьому він зазначив, що противник не послаблює тиск на позиції ЗСУ, маючи на меті на даному етапі відволікти якомога більше резервів на цей напрямок.