Це таки сталося! Найбільший прорив на Півдні: ЗСУ змогли, у Кремлі від цього палатиме – Україна переможе!

Українські сили досягли найбільшого прориву на півдні з початку повномасштабного вторгнення Росії, прорвавши російську оборону і швидко просуваючись уздовж річки Дніпро, повідомило інформаційне агентство Reuters.

За даними агентства, Київ не надав багато інформації про успіхи на півдні, але російські джерела визнали, що українські війська просунулися на десятки кілометрів уздовж західного берега річки, відвоювавши низку населених пунктів.

Зокрема, у коментарі російському державному телебаченню призначений Росією голова окупаційної адміністрації в Херсонській області Володимир Сальдо повідомив про прорив ЗСУ біля селища Дудчани.

Як відзначають журналісти Reuters, це селище розташоване приблизно за 30 км на південь від місця фронту до прориву – це вказує на швидке просування на півдні.

У Генштабі ЗСУ стрімкий поступ на півдні ще не підтвердили, але українські військові та місцеві чиновники оприлюднили деякі подробиці. Зокрема, депутат Херсонської облради Сергій Хлань назвав Осокоровку, Михайлівку, Хрещенівку та Золоту Балку деокупованими населеними пунктами.

3 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що контрнаступ ЗСУ триває, є нові звільнені населені пункти у кількох областях, але інших подробиць він не навів. Напередодні повідомлялося про звільнення двох населених пунктів у Херсонській області – Архангельського та Миролюбівки. 2 жовтня в українському оперативному командуванні «Південь» без подробиць повідомили, що «успіхи є», а ситуація міняється дуже динамічно.