Державна зрада! Не має шансів – терміново, розшук! Посадити – ніхто не чекав. Зеленський в шоці

Служба безпеки оголосила колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного в розшук, а також перевіряє плівки, на яких він може фігурувати, на порушення закону про державну зраду.

Про повідомляє пресслужба СБУ в коментарі “Українській правді”.

“Слідчі ГСУ СБУ оголосили Нескоромного в розшук. Його місце знаходження не встановлено.

Слідчі, крім того, аналізують матеріали, опубліковані в ЗМІ, щодо наявності в діях Дмитра Нескоромного ознак вчинення злочину передбаченого статтею 111 КК України – державна зрада”.

Зазначається, що Нескоромного оголосили у всеукраїнський та міждержавний розшуки.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про затримання полковника спецпідрозділу Альфа Юрія Расюка за підозрою в підготовці вбивства начальника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Також повідомлялося, що був затриманий, але потім утік колишній перший заступник голови СБУ Дмитро Нескоромний.

У Telegram з’явився канал від імені Дмитра Нескоромного, який назвав все, що відбувається, провокацією і що він змушений виїхати в одну з країн Європи. На 2 лютого в Брюсселі анонсували його пресконференцію, під час якої він розповість про «шокуючі» факти корупції в Україні. Однак, Брюссельський пресклуб відклав її через обмежувальні заходи, введені через пандемію коронавірусу.

СБУ вважає, що Нескоромний разом зі співробітником Антитерористичного центру при СБУ Юрієм Расюком вирішили усунути начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

За даними слідства, основним мотивом злочину стало те, що Наумов був перешкодою для повернення Нескоромного на високу посаду в керівництві СБУ.

СБУ в ході спецоперації 22 січня затримала співробітника СБУ Расюка. Наступного дня його заарештували на 60 діб.

На суді про обрання запобіжного заходу Расюк заявив, що замовником замаху на вбивство генерала Андрія Наумова був Нескоромний.

“Серед доказів, які б підтверджували це: відео- та фотоматеріали, аудіозаписи розмов Расюка, Нескоромного та інших осіб, під час яких, зокрема, обговорюється організація вбивства, виконавці та інші деталі”, – відзначили в СБУ.

27 січня Нескоромному оголосили про підозру в організації підготовки вбивства Наумова.

“Колишньому першому заступнику голови Служби безпеки Дмитру Нескоромному оголошено про підозру у вчиненні злочину – організації підготовки вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Зокрема, мова йде про ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 та ст.348 Кримінального кодексу України”, – йдеться в повідомленні.

В СБУ додали, що зараз вживають заходів щодо розшуку Нескоромного з метою допиту, як підозрюваного, і вручення клопотання про обрання запобіжного заходу.